Samengestelde gezinnen

Samengestelde gezinnen - Margreet Feenstra | Highergroundnb.org

...die Stiefgoed biedt, dragen bij aan dat doel ... bol.com | Samengestelde Gezinnen, Margreet Feenstra ... ... . Verder is het de maatschappelijke missie van Stiefgoed om Nederland wakker te schudden. Samengestelde gezinnen Nederlands Jeugdinstituut www.nji.nl 2014 Samengestelde gezinnen zijn gezinnen waarbij een ouder een kind heeft uit een vorige relatie. Naar verwachting zal dat in de toekomst toenemen. Een stiefgezin wordt gevormd na echtscheiding of na overlijden van een van de ouders. Samengesteld gezin met ieder eigen kindere ... 10 tips voor stiefouders in een nieuw samengesteld gezin ... ... . Samengesteld gezin met ieder eigen kinderen We nemen voor dit voorbeeld een samengesteld gezin van twee echtgenoten met ieder één eigen kind en geen nieuwe kinderen samen. Realiseer je van tevoren dat als jullie in gemeenschap van goederen zijn getrouwd, bij overlijden de helft van jullie bezit geen erfenis is, maar al van de andere partner. Een samengesteld gezin runnen is niet altijd even makkelijk. Je bent niet de enige die hiermee worstelt. Tweederde van alle samengestelde gezinnen valt binnen vijf jaar uit elkaar. Stiefgoed helpt je om bij de gezinnen te horen die het wél redden door middel van stiefcoaching, relatietherapie en begeleiding van kinderen in stiefgezinnen. Nieuw samenge...

INFORMATIE

AUTEUR
Margreet Feenstra
DIMENSIE
6,75 MB
BESTANDSNAAM
Samengestelde gezinnen.pdf

OMSCHRIJVING

Het vormen van een stiefgezin is geen eenvoudige opgave. De vanzelfsprekende familieband die bestaat met je eigen kinderen, ontstaat niet automatisch met de kinderen van je nieuwe partner. Alle betrokken partijen moeten wennen aan de nieuwe situatie: de ouder, de stiefouder, de ex en niet in de laatste plaats de kinderen.Iedere partij in een `patchwork-gezin heeft zo haar eigen ideeën over de vorming van een stiefgezin: het kind heeft misschien geen behoefte aan een extra opvoeder, de ex voelt zich bedreigd omdat een vreemde zich gaat bemoeien met zijn of haar kinderen, de stiefouder weet niet wat de beste aanpak is en de ouder schippert tussen de verschillende partijen.In Samengestelde gezinnen vertellen leden van stiefgezinnen hoe zij het samenleven ervaren, en wat de knelpunten en de leuke kanten van een samengesteld gezin zijn.Margreet Feenstra is auteur van het boek Dáárom wil ik geen kinderen!

Wil je het boek lezen?Samengestelde gezinnen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Margreet Feenstra. Lezen Samengestelde gezinnen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN