Burchten en kastelen in Europa

Burchten en kastelen in Europa - U. Schober | Highergroundnb.org

...e bouwwerken van In de middeleeuwen werden er zo mogelijk nog meer kastelen gebouwd, en de bouw van dit soort grote vestigingen duurde tot diep in de 19e eeuw ... Top 100 van middeleeuwse kastelen ... . Als resultaat van deze bouwdrang zijn er nu nog steeds honderden schitterende kastelen te vinden, verspreid over heel Europa, waarvan je er 32 hieronder terug kunt vinden. 1. De Burgenstrasse is één van de bekendste historische autoroutes in Europa. Deze prachtige route gaat 1200 km door Duitsland en Tsjechië en komt langs meer dan 80 kastelen, burchten en adellijke residenties. Het Duitse traject hebb ... 20 Prachtige kastelen in Europa - Bezienswaardigheden Europa ... . Deze prachtige route gaat 1200 km door Duitsland en Tsjechië en komt langs meer dan 80 kastelen, burchten en adellijke residenties. Het Duitse traject hebben al veel mensen ontdekt, maar de Burgenstrasse in Tsjechië is nog redelijk onbekend. Dit monumentale boek geeft een historisch en architectonisch beeld van de boeiende geschiedenis van ontwikkeling en bouw van burchten en kastelen. Deze imposante bouwwerken (er waren er ooit zo'n 30.000) zijn vanaf de 8e eeuw ontstaan als verdedigingswerken en als versterkte woonsteden voor lokale of regionale machthebbers. Flaptekst Burchten en kastelen in Europa. Adembenemende landschappen dienen als decor voor de mooiste bouwwerken van Europa. Van Scandinavië tot Portugal: overal zijn sprookjes en mythen om romantische kastelen geweven waarover de waas van voorbije eeuwen hangt. Hongarije telt meer dan 100 kastelen en burchten. Ze bevinden zich niet allemaal in dezelfde, perfecte toestand. Eigenlijk variëren ze zelfs heel erg. Het ene kasteel lijkt eerder op een sprookjeskasteel, terwijl andere imposante burchten Vergelijken - Burchten en kastelen in Europa (u. Schober) (2004) ISBN: 9789058411013 - Adembenemende landschappen dienen als decor voor de mooiste bouwwerken van Europa. Van Scandinavië tot Portugal: overal zijn sprookjes en mythen om romantische… Sprookjesachtige kastelen, stiekem houden we er allemaal wel van. Je waant je er een echte prins of prinses terwijl je je vergaapt aan de mooie ornamenten en van alles leert over vergane tijden. Tussen de bergen, gro...

INFORMATIE

AUTEUR
U. Schober
DIMENSIE
11,90 MB
BESTANDSNAAM
Burchten en kastelen in Europa.pdf

OMSCHRIJVING

Adembenemende landschappen dienen als decor voor de mooiste bouwwerken van Europa. Van Scandinavië tot Portugal: overal zijn sprookjes en mythen om romantische kastelen geweven waarover de waas van voorbije eeuwen hangt. Dit boek geeft informatie over de belangrijkste feiten van een bouwwerk, zoals de historische achtergronden of de architectonische bijzonderheden. Welke rol speelden de vluchtburchten van de katharen in Frankrijk? Welke stijlkenmerken onderscheiden de architectuur van Strawberry Hill in Engeland? Of: Hoe bracht de Duitse schrijver Kurt Tucholsky zijn jaren in slot Gripsholm in Zweden door? Adembenemende architectuur en schitterende interieurs!

Wil je het boek lezen?Burchten en kastelen in Europa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur U. Schober. Lezen Burchten en kastelen in Europa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN