Profielen Van Ethiek

Profielen Van Ethiek - A. Leijen | Highergroundnb.org

...nd bent. Sorry daarvoor. Voor meer informatie omtrent het coronavirus, Klik hier ... Profielen Van Ethiek | 9789062831128 | tweedehands ... . lekker winkelen ... Profielen van Ethiek Van Aristoteles / Levinas Arie Leijen. In profielen van ethiek onderzoekt de auteur de manieren waarop filosofen in de loop van de geschiedenis over het morele leven heb. Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden. € 6,00 25 feb. '20. profielen van ethiek: van aristoteles tot levinas (-) waar filter verwijderen waar TY - BOOK. T1 - Profielen van ethiek. T2 - van Aristoteles tot Levinas. AU - Leijen, A.J. ... Profielen Van Ethiek: Van Aristoteles Tot Levinas ... ... . T1 - Profielen van ethiek. T2 - van Aristoteles tot Levinas. AU - Leijen, A.J. PY - 1998. Y1 - 1998. M3 - Book. SN - 9062831125. BT - Profielen van ethiek Profielen van ethiek | ISBN 9789062831128 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Uit een beschrijving van wat is, volgt geen oordeel over wat zou moeten zijn. We komen hier in het domein van de ethiek, de leer van het goede handelen. In het voorbeeld van de beide zieke dames zou een wetenschapper kunnen vaststellen dat de een tien jaar jonger is dan de ander en een stuk gezonder leeft. Dat zijn objectieve feiten. Profielen van ethiek onderzoekt de manieren waarop filosofen ijl de loop van de geschiedenis over het morele leven hebben nagedacht en hoe zij de verbinding tussen ethiek en moreel leven hebben gelegd. Daarbij is vooral de vraag interessant hoe het mogelijk is dat er zulke grote verschillen bestaan tussen de wijsgerige ethieken. Leijen - Profielen Van Ethiek - Van Aristoteles Tot Levinas Het boek Profielen Van Ethiek - Van Aristoteles Tot Levinas van de auteur Leijen is 4 maal gevonden, 0 maal nieuw en 4 maal tweedehands. "Profielen Van Ethiek - Van Aristoteles Tot Levinas" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com. Get this from a library! Profielen van ethiek: van Aristoteles tot Levin...

INFORMATIE

AUTEUR
A. Leijen
DIMENSIE
5,17 MB
BESTANDSNAAM
Profielen Van Ethiek.pdf

OMSCHRIJVING

Profielen van ethiek onderzoekt de manieren waarop filosofen ijl de loop van de geschiedenis over het morele leven hebben nagedacht en hoe zij de verbinding tussen ethiek en moreel leven hebben gelegd. Daarbij is vooral de vraag interessant hoe het mogelijk is dat er zulke grote verschillen bestaan tussen de wijsgerige ethieken. De auteur behandelt achtereenvolgens de ethiek van de deugd (Aristoteles), de ethiek van het leven volgens de natuur (Stoa), de ethiek van het gekerstende leven (Thomas van Aquino), de ethiek van het nut (Utilitarisme), de ethiek van de plicht (Kant) en ten slotte het humanisme van de andere mens (Levinas). Al deze ethieken brengen een element aan het licht dat voor het morele leven belangrijk is. Geen enkele van die elementen ontbreekt in welke ethiek dan ook; maar wat in de ene ethiek op de achtergrond blijft, wordt in de andere ethiek juist in een helder daglicht gesteld. Waarom is dat zo? Wat noodzaakt een ethiek om een bepaald element zo sterk naar voren te halen en andere op de achtergrond te houden? In Profielen van ethiek probeert Arie Leijen daarover duidelijkheid te verschaffen.

Wil je het boek lezen?Profielen Van Ethiek in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Leijen. Lezen Profielen Van Ethiek Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN