Ivans oorlog

Ivans oorlog - Catherine Merridale | Highergroundnb.org

...ig miljoen manne... De Spaanse Burgeroorlog was een groot conflict dat uitgevochten werd in Spanje van 17 juli 1936 tot 1 april 1939 ... Ivans oorlog - Catherine Merridale ... . De oorlog begon na een pronunciamiento (oppositieverklaring) van een groep rechtse generaals onder leiding van José Sanjurjo tegen de regering van de Tweede Spaanse Republiek, op dat moment onder leiding van president Manuel Azaña.De militaire staatsgreep werd gesteund door ... Ivans oorlog is een unieke geschiedschrijving van de oorlog aan het Oostfront. Het is een monument voor alle gesneuvelde soldate ... Ivans Oorlog - TracesOfWar.nl ... ... Ivans oorlog is een unieke geschiedschrijving van de oorlog aan het Oostfront. Het is een monument voor alle gesneuvelde soldaten en voor degenen die de strijd overleefden, maar door Stalin ondankbaar zijn behandeld, door Brezjnev als iconen van de Grote Vaderlandse Oorlog zijn eebruikt en door Poetin in het huidige autoritaire kapttalistische Rusland aan de kant zijn gescho ven. Koop nu Ivans oorlog van Catherine Merridale bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen!...

INFORMATIE

AUTEUR
Catherine Merridale
DIMENSIE
7,8 MB
BESTANDSNAAM
Ivans oorlog.pdf

OMSCHRIJVING

Leven en dood in het Rode Leger, 1939-1945Ivan, die gewone Russische soldaat, staat voor de dertig miljoen mannen en vrouwen die met onverschrokken moed en patriottistische overtuiging, met doodsangst en uit woede de nazi's uiteindelijk hebben weten te verslaan. Acht miljoen soldaten van het Rode Leger hebben daarbij het leven gelaten. Voor het eerst vormen de ervaringen van gewone Russische soldaten het hart van de beschrijving van de oorlog aan het Oostfront: hoe zij leefden, hoe zij de wereld bezagen en waarom zij vochten. Catherine Merridale volgt de soldaten vanaf de Duitse inval tot en met de dramatische overwinning in Stalingrad, en laat ons getuige zijn van de zegevierende aankomst in Berlijn.Catherine Merridaleheeft gebruik gemaakt van brieven, dagboeken, militaire verslagen, documenten van de geheime dienst en getuigenissen van honderden veteranen. Met dit onthutsende boek geeft zij een stem aan al die soldaten die hoopten dat hun opoffering na de oorlog zou bijdragen aan een communisme met een menselijk gezicht.

Wil je het boek lezen?Ivans oorlog in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Catherine Merridale. Lezen Ivans oorlog Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN