Mijmeringen bij een mythe

Mijmeringen bij een mythe - Dick Matena | Highergroundnb.org

...Een zeer breed boekje, met veel tekst (voor ... De mythe van: 'Houden van' - mijmeringen van Tineke ... ... ... Bij de fysio op halve kracht vooruit. De Amerongse berg was de uidaging voor die middag, dus er moesten krachten gespaard worden. Herfst liet zich vangen in een rood, oranje en bruin palet in dat majestueuze bos naar de top toe. Bovenaan een zee van ruimte en licht en uitzicht op de dorpen in de… Eric de Noorman is een Nederlandse tekststripreeks, getekend door Hans G. Kresse, die van 1946 tot 1964 als krantens ... Synoniemen van mijmering; ander woord voor mijmering ... ... . Kresse, die van 1946 tot 1964 als krantenstrip werd gepubliceerd.De verhalen draaien rond een vikingkoning, Eric, en zijn avonturen overzee.Vanaf 1948 werden ze in oblongformaat tegen 75 cent in grote oplagen verspreid, wat mede het grote verkoopsucces verklaart. De verhalen gingen door de handen van diverse uitgevers. Mijmeringen bij een mythe Dick Matena. 0. Verschenen in 2007 bij Atlas. Gelezen 0 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 0 Favoriet 0 Recensies 0. Literatuur & Romans Topics 0 Genre Literatuur & Romans Literaire roman, novelle Uitgeverij Atlas Laatste editie 21 februari 2007 ISBN 9789045013602 + Boekinformatie wijzigen. Mijmeringen bij een witwas verhaal (1994) Sieth Delhaas Schrift, juni 1994 Inleiding Het leuke van een uitnodiging-met-opdracht om te schrijven in dit geval over een verhaal als Noach, vind ik, dat je aan kunt haken bij de vraag die gesteld wordt door de redactie. De vraag die ik kreeg, geeft me veel vrijheid en opent zelfs komische mogelijkheden: Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als 'mijmering', met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Aangeboden in Catawiki's Stripveiling (Nederlands): Kresse, Hans G. - Eric de Noorman en de anderen + 3 uitgaven van de Kresse Vereniging + Mijmeringen bij een mythe - 5x sc - 1e druk - (1998/2016). Nieuwstaat - Uitg. Panda / Atlas / Kresse Vereniging + offset print - 100 ex. - Van der Nol / Van Eijck / Matena / Meppelink e.a.. Mijmeringen bij een mythe (Mijmeringen b...

INFORMATIE

AUTEUR
Dick Matena
DIMENSIE
12,69 MB
BESTANDSNAAM
Mijmeringen bij een mythe.pdf

OMSCHRIJVING

In Mijmeringen bij een mythe blikt Dick Matena (Den Haag, 1943) liefdevol, maar ook speels en ironisch terug op zijn jaren met Eric, Winonah, Pum-Pum en al die andere onsterfelijke figuren die Kresse schijnbaar moeiteloos op papier zette. Een voor een brengt hij hen voor het voetlicht, om op soms hilarische wijze hun krachten en zwakheden te analyseren. Maar ondanks deze humoristische benadering blijft het duidelijk dat Matena schrijft vanuit een diep respect voor het werk van Hans G. Kresse, met wie hij de laatste jaren van diens leven een hechte vriendschappelijke relatie had.

Wil je het boek lezen?Mijmeringen bij een mythe in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Dick Matena. Lezen Mijmeringen bij een mythe Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN