De herfstkreet van de havik

De herfstkreet van de havik - Joseph Brodsky | Highergroundnb.org

...egte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Joseph Brodsky - De Herfstkreet Van De Havik Het boek De Herfstkreet Van De Havik van de auteur Joseph Brodsky is 3 maal gevonden, 0 maal nieuw en 3 maal tweedehands ... Vind havik in Gedichten en Poëzie op Marktplaats ... . "De Herfstkreet Van De Havik" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com. De H is van havik is niet alleen een zinderend verhaal van een wanhopig kind dat haar vader verloor, het is ook een wervelende ode aan de havik. [..] Het boek grijpt je, beneemt je de adem en beheerst je leven.' - Daniël Mulder, Roots Magazine van golfjes geluid. die rimpelen door het hemelgewelf, dat geen. echo kent en, met name in oktober,. een ... De herfstkreet van de havik - Joseph Brodsky, Jan (Vert ... ... . [..] Het boek grijpt je, beneemt je de adem en beheerst je leven.' - Daniël Mulder, Roots Magazine van golfjes geluid. die rimpelen door het hemelgewelf, dat geen. echo kent en, met name in oktober,. een Eden is van louter klank. Zoals de bijen op zoek zijn naar 'het ontwijkend teken', zo ook is de havik een alter. ego van de dichter, die een Mallarméaanse voorkeur heeft voor 'azuren domein'. van 'kobalt' en 'ultramarijn'. Joseph Brodsky - De herfstkreet van de havik (kleiner fmt) 'een keuze uit de gedichten 1961-1986' de bezige bij, 1989 zachte kaft - 256 pag formaat: 11,5 x 17,2 cm in goede staat Gelezen Verzenden Op de grootste boekensite en lezerscommunity Hebban.nl vind je het laatste boekennieuws, recensies, de boeken top 10 met populairste boeken en heel veel inspirerende boekenlijsten. In de bundel zijn gedichten opgenomen van vóór Brodsky's verbanning (Grote elegie voor John Donne) en erna (Instructie voor een celbewoner), onbetwiste toppers als De herfstkreet van de havik uit zijn Amerikaanse periode, alsook gedichten die hij in het Engels schreef. Joseph Brodsky: havik in ballingschap. door Anneke Reitsma. Vlinder. Te kort op aarde. om angst te voelen of. te kennen, dwarrel je als stof. boven een gaarde, herinnerend aan Icarus,. rondzwevend in het heden,. vrij van de wurggreep van verleden...

INFORMATIE

AUTEUR
Joseph Brodsky
DIMENSIE
9,61 MB
BESTANDSNAAM
De herfstkreet van de havik.pdf

OMSCHRIJVING

Joseph Brodsky werd geboren te Leningrad in 1940, emigreerde naar Amerika in 1972, ontving de Nobelprijs voor de Literatuur in 1987 en overleed te New York, in 1996.De herfstkreet van de havik, samengesteld en van een nawoord voorzien door Kees Verheul, is een forse en representatieve bloemlezing uit de poëzie van Brodsky. De bundel werd vertaald door Jan Robert Braat, Arie van der Ent, Marko Fondse, Arthur Langeveld, Marc Schreurs, Charles B. Timmer, Kees Verheul, Peter Zeeman, Leidse slavisten met Karel van het Reve en werkgroep van het Slavisch Instituut van de universiteit van Utrecht. Hun werk werd bekroond met de Aleida Schot-Prijs voor de beste vertaling uit één van de Slavische talen.De pers over De herfstkreet van de havik:'...een bundel die staat als een huis op een rots.' H. H. ter Balkt, Het Parool'...het gedicht "Grote elegie voor John Donne", waarmee (de bundel) vrijwel opent, maakt een verpletterende indruk. Iets dergelijks heb ik nog nooit gelezen.' T. van Deel, Trouw...het uitzonderlijke van Brodsky: hij is een klassiek dichter in een onklassieke tijd.' Guus Middag, NRC HandelsbladVerder zijn bij De Bezige Bij o.a. verschenen:Tussen iemand en niemand essays (vertaling Frans Kellendonk en Kees Verheul) en Triton, een keuze uit de gedichten 1985-1994 (vertaling Peter Zeeman)

Wil je het boek lezen?De herfstkreet van de havik in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joseph Brodsky. Lezen De herfstkreet van de havik Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN