Constitutioneel recht

Constitutioneel recht - C.A.J.M. Kortmann | Highergroundnb.org

...ht. Meer concreet wordt daarmee bedoeld: de toepassing en uitleg van de Grondwet, van nationale constitutionele beginselen, ... Inleiding Constitutioneel Recht 660452-B-6 - StudeerSnel ... ... Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Inleiding constitutioneel recht, geschreven door P.P.T. Bovend\'Eert. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over staatsrecht, constitutioneel recht, HAN, Samenvatting, Staatsrecht, samenvatting, Inleiding & Rechtsgeleerdheid. Preconstitutioneel recht (in het Duits: Vorkonstitutionelles Recht, van Lat. constitutio = grondwet) is in Duitsland dat r ... Constitutioneel recht, Kortmann, samenvatting - tm LE 4 ... ... . Preconstitutioneel recht (in het Duits: Vorkonstitutionelles Recht, van Lat. constitutio = grondwet) is in Duitsland dat recht dat al vóór de oprichting van de Bondsrepubliek heeft gegolden.Het is nog steeds van kracht als het aan bepaalde criteria voldoet. Het mag bijvoorbeeld niet strijdig zijn met de Grundgesetz, de grondwet die sinds 24 mei 1949 van kracht is....

INFORMATIE

AUTEUR
C.A.J.M. Kortmann
DIMENSIE
5,83 MB
BESTANDSNAAM
Constitutioneel recht.pdf

OMSCHRIJVING

'Constitutioneel recht' is een beproefd handboek staatsrecht, geschikt voor zowel de bachelorfase als de masterfase van de studie in de rechtsgeleerdheid. Het kenmerkt zich door een strakke, heldere systematiek. Het is positiefrechtelijk van aard. De zesde druk is geheel herzien en aangevuld, onder meer in verband met ontwikkelingen in de Europese Unie, (komende) grondwetsherzieningen, een ingrijpende wijziging van de Waterschapswet en andere wijzigingen in het positieve recht, mede als gevolg van de nationale en internationale jurisprudentie. De tweede druk van het boek werd in februari 1997 bekroond met de Thorbecke-penning.

Wil je het boek lezen?Constitutioneel recht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.A.J.M. Kortmann. Lezen Constitutioneel recht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN