Zwevende Gelovigen

Zwevende Gelovigen - Joep de Hart | Highergroundnb.org

...m/Article review › Academic Zwevende gelovigen: ontwikkelingen in religie en spiritualiteit, binnen de kerken, maar ook daarbuiten - via allerlei vormen van alternatieve spiritualiteit ... Zwevende gelovigen (2013) | www.narcis.nl ... . Bijzonder hoogleraar bij de Protestantse Theologische Universiteit & onderzoeker SCP Ella van 't Hof Sensibiliteit van organisaties voor levens-beschouwing en diversiteit en de rol van De 'zwevende gelovige' manifesteert zich op religieus gebied. „De nadruk op beleven en ervaren -de psychologische kant van religie- keert overal terug. In Zwevende gelovigen worden de veranderingen in christelijk Nederland en de opkomst van nie ... Zwevende gelovigen - Stuvia ... . „De nadruk op beleven en ervaren -de psychologische kant van religie- keert overal terug. In Zwevende gelovigen worden de veranderingen in christelijk Nederland en de opkomst van nieuwe vormen van spiritualiteit besproken op basis van een uitvoerige analyse van Nederlandse en internationale literatuur over nieuwe spiritualiteit, en aan de hand van speciaal voor deze studie verzamelde statistische gegevens....

INFORMATIE

AUTEUR
Joep de Hart
DIMENSIE
5,92 MB
BESTANDSNAAM
Zwevende Gelovigen.pdf

OMSCHRIJVING

In Zwevende gelovigen worden de veranderingen in christelijk Nederland en de opkomst van nieuwe vormen van spiritualiteit besproken op basis van een uitvoerige analyse van Nederlandse en internationale literatuur over nieuwe spiritualiteit, en aan de hand van speciaal voor deze studie verzamelde statistische gegevens.Hoe denken Nederlanders over de zin van het leven? Hoeveel Nederlanders houden zich bezig met astrologie, helderziendheid of spiritisme en welk belang kennen ze toe aan intu?tie bij beslissingen? Wie bezoekt wel eens een parabeurs en wie heeft ooit een mystieke ervaring gehad? En wie gelooft er nog in de letterlijke waarheid van de Bijbel en in wonderen? Waarom lopen sommige kerken leeg en andere vol?Zwevende gelovigen beantwoordt deze vragen en gaat eveneens uitvoerig in op de ontwikkelingen in kerkelijk Nederland. Voor het eerst worden cijfers gepresenteerd over de aantrekkingskracht onder Nederlanders van oude ?n van nieuwe spiritualiteit.Joep de Hart is sinds 1993 als senior wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Sociaal en Cultureel Planbureau en sinds 2011 als bijzonder hoogleraar aan de Protestantse Theologische Universiteit. Hij publiceerde eerder boeken over onder meer jeugdsubculturen, veranderingen op het maatschappelijk middenveld, religieuze ontwikkelingen, Fortuyn en Hazes.

Wil je het boek lezen?Zwevende Gelovigen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joep de Hart. Lezen Zwevende Gelovigen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN