De ziel en haar voertuig

De ziel en haar voertuig - A.P. Bos | Highergroundnb.org

...erinterpreteerd en de eenheid van zijn oevre gedemonstreerd' door A ... De ziel en haar voertuig PDF Online ... .P. Bos - Onze prijs: €16,90 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis opm ziel en voertuig vs :32 Pagina 3 De ziel en haar voertuig Aristoteles psychologie geherinterpreteerd en de eenheid van zijn oeuvre gedemonstreerd dr. A.P. Bos DAMON opm ziel en voertuig Aristoteles' leer van de ziel is verkeerd uitgelegd. Zijn leermeester Plato had gezegd: mensen en dieren bestaan uit een stoffelijk zichtbaar lichaam en een onstoffelijke ziel. Maar hij had niet duidelijk gemaakt, hoe in het voortplantingspro ... Boekwinkeltjes.nl - De ziel en haar voertuig / Aristoteles ... ... . Maar hij had niet duidelijk gemaakt, hoe in het voortplantingsproces een ziel doorgegeven kan worden aan een nieuw levend wezen. En evenmin, hoe te begrijpen is dat een aardappel pas begint te groeien als hij in goede ... De ziel en haar voertuig | ISBN 9789055730605 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De ziel en haar voertuig Aristoteles' psychologie geherinterpreteerd en de eenheid van zijn oeuvre gedemonstreerd dr. A.P. Bos DAMON opm ziel en voertuig vs 2 17-08-2005 16:32 Pagina 3 Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Bos, A.P. - De ziel en haar voertuig / Aristoteles' psychologie geherinterpreteerd en de eenheid van zijn oevre gedemonstreerd De ziel en haar voertuig. Aristoteles' psychologie geherinterpreteerd en de eenheid van zijn oeuvre gedemonstreerd. / Bos, A.P. Leende : Damon Press, 1999. 144 p. Research output: Book / Report › Book › Academic De ziel en haar voertuig. Aristoteles' psychologie geherinterpreteerd en de eenheid van zijn oeuvre gedemonstreerd (2e druk). / Bos, A.P. Budel...

INFORMATIE

AUTEUR
A.P. Bos
DIMENSIE
6,70 MB
BESTANDSNAAM
De ziel en haar voertuig.pdf

OMSCHRIJVING

De ziel en haar voertuig 1e druk is een boek van A.P. Bos uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789055730605 Aristoteles' leer van de ziel is verkeerd uitgelegd. Zijn leermeester Plato had gezegd: mensen en dieren bestaan uit een stoffelijk zichtbaar lichaam en een onstoffelijke ziel. Maar hij had niet duidelijk gemaakt, hoe in het voortplantingsproces een ziel doorgegeven kan worden aan een nieuw levend wezen. En evenmin, hoe te begrijpen is dat een aardappel pas begint te groeien als hij in goede vochtige aarde wordt gepoot.Aristoteles (384-322 voor Christus) heeft geponeerd: de ziel van een mens, van een dier, maar ook van een plant is wel onstoffelijk, maar zij bestaat 'niet zonder lichaam'. Daarmee bedoelde hij: de ziel is onafscheidelijk verbonden met een fijn-stoffelijk ziele-lichaam of ziele-voertuig, dat ook iets van een astraal lichaam heeft. Maar sinds 200 na Christus is altijd gedacht dat hij bedoelde: de ziel kan niet bestaan 'zonder het zichtbare lichaam'. Daaruit trok men ook, ten onrechte, de conclusie dat volgens Aristoteles de ziel ophoudt te bestaan wanneer het zichtbare lichaam tot ontbinding overgaat.Daardoor is de eenheid van Aristoteles' filosofie nooit goed verstaan. En daardoor is ook nooit goed begrepen, hoe groot de invloed van Aristoteles geweest is op de filosofie van de Stoa, op de Kerkvaders en op de Gnostiek.In dit boek wordt een grondige herziening voorgesteld van de gangbare interpretatie van de bewaarde geschriften. Op basis daarvan wordt de eenheid van heel Aristoteles' oeuvre verdedigd.

Wil je het boek lezen?De ziel en haar voertuig in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A.P. Bos. Lezen De ziel en haar voertuig Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN