Herinneringen van een 'moffenkind'

Herinneringen van een 'moffenkind' - Monika Diederichs | Highergroundnb.org

.... Van Daele studeerde pers- en communicatiewetenschappen aan de universiteit van Gent en werkte lange tijd als eindredacteur van het tijdschrift van de LBC ... Herinneringen van een 'moffenkind' van Monika Diederichs ... ... .Sinds 1993 was hij voltijds schrijver. Herinneringen van een 'moffenkind' (boek) Kinderen van Duitse militairen in Nederland 1941-1946 (boek) Bekijk alles. Wie geschoren wordt moet stil zitten Monika Diederichs • Boek • paperback. Samenvatting . De beelden zijn bekend omdat ze tot de meest schokkende uit de bevrijdingstijd horen. Uitgeverij Aspekt Aspekt werd in 1994 opgericht door uitgever en hi ... Herinneringen van een 'moffenkind' | Reinders Oisterwijk B.V. ... . De beelden zijn bekend omdat ze tot de meest schokkende uit de bevrijdingstijd horen. Uitgeverij Aspekt Aspekt werd in 1994 opgericht door uitgever en historicus dr. Perry Pierik. In de afgelopen 25 jaar werden meer dan 2000 titels gepubliceerd, waarvan het merendeel nog altijd leverbaar is. Het veelzijdige fonds van Aspekt bevat zowel literaire fictie als non-fictie op onder meer het gebied van geschiedenis, politicologie, theologie en spiritualiteit. Een mooie recensie in het 't Pallieterke over het boek 'Herinneringen van een Moffenkind' geschreven door Monika Diedrichs Bestel het boek hier:... Van Uitgeverij Aspekt kreeg ik een mooi pakket vol boeken. In dit pakket zat ook Herinneringen van een 'moffenkind' van Monika Diederichs. Ik was direct gegrepen door het persoonlijke verhaal van Monika. In mijn recensie vertel ik je meer. Lees je mee? Herinneringen van een 'Moffenkind' Monika Diederichs | Uitgeverij Aspekt | ISBN: 978-94-6338796-5 (paperback) Onze man in New York : hoe nepnieuws de VS de Tweede Wereldoorlog in trok Henry Hemming | Uitgeverij Omniboek | ISBN: 978-94-0191658-5 (paperback) Non-fictie WOII Boeken 2019 - 2020 1 Literatuurplein...

INFORMATIE

AUTEUR
Monika Diederichs
DIMENSIE
9,27 MB
BESTANDSNAAM
Herinneringen van een 'moffenkind'.pdf

OMSCHRIJVING

Monika Diederichs is historica en gespecialiseerd in Oral History.Haar onderzoek naar Nederlandse meisjes en vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog omgingen met Duitse soldaten: "Wie geschoren wordt moet stil zitten', werd in 2006 gepubliceerd. Diederichs tweede boek: "Kinderen van Duitse militairen in Nederland', dat ingaat op de volwassen nakomelingen van Duitse militairen, verscheen in 2012.In "Herinneringen van een Moffenkind', geeft Diederichs, die in Duitsland geboren werd en na de oorlog in Nederland opgroeide, betekenis aan haar zoektocht naar identificatie en aan de discriminatie waar zij mee te maken kreeg.De verweving van haar persoonlijke verhaal en het bestaande fenomeen van afwijzing en uitsluiting van moeders en kinderen geboren uit een Duitse verbintenis gedurende de oorlogsjaren, maken dit boek tot een indringend en waardevol document.

Wil je het boek lezen?Herinneringen van een 'moffenkind' in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Monika Diederichs. Lezen Herinneringen van een 'moffenkind' Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN