Staveren hoofdstad van de Friese kusten

Staveren hoofdstad van de Friese kusten - Binne L. Boarnstra | Highergroundnb.org

...verzending. De Staverse jol werd het symbool van vitaliteit ... Staveren hoofdstad van de Friese kusten van Binne Lútsen ... ... . Een van de oudste, mooiste jollen, de ST 16, is daarom terecht gerestaureerd. Het is, dankzij Johan Prins, een kunstwerk in hout geworden. Dit alles komt aan de orde in dit boek: Staveren. Hoofdstad van de Friese kusten. De auteurs hebben er met veel plezier aan gewerkt. Dat zult u merken bij het ... Staveren hoofdstad van de Friese kusten bij geschiedenisboek-kopen.nl. De online geschiedenisboeken specialist. De geschieden ... Staveren hoofdstad van de Friese kusten Download PDF ePUB ... .nl. De online geschiedenisboeken specialist. De geschiedenis van Stavoren De Friese stad Stavoren is in de 21e eeuw nog maar een kleine plaats met amper duizend inwoners. Deze havenstad heeft echter een boeiende en rijke geschiedenis. In de middeleeuwen was het een belangrijke Hanzestad. Men beschouwde Stavoren in die tijd als 'de hoofdstad van de Friese kusten'. De Staverse jol werd het symbool van vitaliteit. Een van de oudste, mooiste jollen, de ST 16, is daarom terecht gerestaureerd. Het is, dankzij Johan Prins, een kunstwerk in hout geworden. Dit alles komt aan de orde in dit boek: Staveren. Hoofdstad van de Friese kusten. De auteurs hebben er met veel plezier aan gewerkt. Dat zult u merken bij het ... Dat is een uiting van verregaande bescheidenheid. Want al veel langer behoort Stavoren, Staveren of Starum tot de aanzienlijkste steden van het Staveren hoofdstad van de Friese kusten, Binne L. Boarnstra - Paperback - 9789077948644 | AKO boeken De Staverse jol werd het symbo...

INFORMATIE

AUTEUR
Binne L. Boarnstra
DIMENSIE
5,66 MB
BESTANDSNAAM
Staveren hoofdstad van de Friese kusten.pdf

OMSCHRIJVING

Een jol als symboolIn 2011 gedenkt Stavoren het feit dat de stad 950 jaar geleden stadsrechten zijn toegekend. Dat is een uiting van verregaande bescheidenheid. Want al veel langer behoort Stavoren, Staveren of Starum tot de aanzienlijkste steden van het oude Friesland. En dat strekte zich uit van het Zwin bij Vlaanderen tot de Wezer in noordelijk Duitsland. Vanuit Staveren is een uniek zeerecht ontwikkeld en verbreid. Hier stond het eerste klooster in de noordelijke gewesten. En zelfs na zware tegenslagen in de dertiende en veertiende eeuw veerde de stad weer op. Pas toen de visserij in het laatste kwart van de negentiende eeuw opbloeide, kreeg Staveren iets van de oude rijkdom terug. De Staverse jol werd het symbool van vitaliteit. Een van de oudste, mooiste jollen, de ST 16, is daarom terecht gerestaureerd. Het is, dankzij Johan Prins, een kunstwerk in hout geworden. Dit alles komt aan de orde in dit boek: Staveren. Hoofdstad van de Friese kusten. De auteurs hebben er met veel plezier aan gewerkt. Dat zult u merken bij het lezen!

Wil je het boek lezen?Staveren hoofdstad van de Friese kusten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Binne L. Boarnstra. Lezen Staveren hoofdstad van de Friese kusten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN