MAATSCHAPPELIJK VERDRAG, HET (BK)

MAATSCHAPPELIJK VERDRAG, HET (BK) - Jean-Jacques Rousseau | Highergroundnb.org

...ncipes du droit politique) is een politiek-staatkundige verhandeling geschreven door de Zwitsers-Franse filosoof Jean-Jacques Rousseau ... Het maatschappelijk verdrag, of Beginselen der ... ... . 27. Verdrag betreffende het toepasselijke recht op vertegenwoordiging 28. Verdrag betreffende de burgerrechtelijke aspecten van internationale ontvoering van kinderen 29. Verdrag inzake de toegang tot de rechter in internationale gevallen 30. Verdrag inzake het recht dat toepasselijk is op trusts en inzake de erkenning van trusts 33. Koop Het maatschappelijk verdrag, of beginselen der staatsinrichting (9789461059420) je van Rousseau, Jean-Jacques Locke, maatschapp ... Het maatschappelijk verdrag - Filosofie Magazine ... . Koop Het maatschappelijk verdrag, of beginselen der staatsinrichting (9789461059420) je van Rousseau, Jean-Jacques Locke, maatschappelijk verdrag, natuurrechten, natuurtoestand, sociaal contract, stripverhaal. Benodigde tijd. 50 minuten. Vereiste voorkennis van leerlingen. Contracttheorie Hobbes (wel handig, niet per se nodig) Lesniveau. Havo 4, Havo 5, Vwo 4, Vwo 5. Lesplan. Docent vertelt de leerdoelen en deelt daarna de opdracht uit en helpt de leerling ......

INFORMATIE

AUTEUR
Jean-Jacques Rousseau
DIMENSIE
10,73 MB
BESTANDSNAAM
MAATSCHAPPELIJK VERDRAG, HET (BK).pdf

OMSCHRIJVING

Jean-Jacques Rousseau (1712-1778) heeft met dit geschrift uit 1762 het debat over de grondslagen van het staats- en rechtsbestel tot in onze dagen scherp gesteld. Weliswaar was de gedachte van een maatschappelijk verdrag in zijn tijd niet nieuw, maar de radicale wending die Rousseau eraan gaf is een blijvend uitgangspunt gebleken voor kritische bezinning op zaken als democratie, constitutie, grondrechten, vertegenwoordiging, wetgeving en eigendom. In plaats van een blauwdruk voor de moderne rechtsstaat te leveren - een aanspraak waarvoor de Franse Revolutie het boek al trachtte te gebruiken - biedt Het maatschappelijk verdrag veeleer de grondwoorden van een taal waarin de idee van de rechtsstaat gearticuleerd kan worden.Niet alleen filosofen als Kant, Hegel, Marx, Russell én Habermas hebben zich op deze tekst beroepen, maar ook staatslieden-en politieke activisten als Robespierre, Napoleon en Che Guevarra. Men heeft de tekst als het manifest van de politieke vrijheid gelezen en als het handvest voor een totalitair regime. Het boek is altijd een teken van tegenspraak gebleven, maar wellicht juist daarom een voortdurende bron van inspiratie.

Wil je het boek lezen?MAATSCHAPPELIJK VERDRAG, HET (BK) in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jean-Jacques Rousseau. Lezen MAATSCHAPPELIJK VERDRAG, HET (BK) Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN