Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum - Elisabeth Spits | Highergroundnb.org

...or de aanvang van uw tour annuleren om een volledige restitutie te krijgen ... Over ons - Werken bij | Het Scheepvaartmuseum ... . Bekijk alle 43 tickets en tours van Het Scheepvaartmuseum op Tripadvisor Het Noordelijk Scheepvaartmuseum is gevestigd in de twee mooiste middeleeuwse panden in de stad Groningen, een museumstuk op zich. Er is van alles te ontdekken over de geschiedenis van de Stad en het Ommeland. Op zaterdag van 10.00 - 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het Scheepvaartmuseum. Het Scheepvaartmuseum is een mus ... Het Scheepvaartmuseum| The National Maritime Museum ... ... .00 tot 17.00 uur. Het Scheepvaartmuseum. Het Scheepvaartmuseum is een museum dat zich toelegt op de legendarische marinegeschiedenis van Nederland. Het Scheepvaartmuseum bevat een indrukwekkende verzameling historische objecten, waaronder wapens, schilderijen, wereldkaarten en schaalmodellen. Het Scheepvaartmuseum biedt interactieve en leerzame tentoonstellingen voor kinderen van alle leeftijden. In het museum is een gratis audiotour voor zowel volwassenen als jeugd. 15% korting op parkeren bij Interparking. Als ANWB-lid profiteer je van 15% korting op geselecteerde parkeerplaatsen van Interparking. "Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in 's Lands Zeemagazijn. Dit monumentale gebouw uit 1656 werd ontworpen door Daniel Stalpaert als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam, in een eeuw waarin Amsterdam de grootste haven ter wereld had. Nu, ruim 350 jaar later, is het Zeemagazijn nog altijd een indrukwekkend gebouw met veel karakter. Het Scheepvaartmuseum| The National Maritime Museum can be crowded, so we recommend booking e-tickets ahead of time to secure your spot. If you book with Tripadvisor, you can cancel at least 24 hours before the start date of your tour for a full refund. See all 43 Het Scheepvaartmuseum| The National Maritime Museum tickets and tours on Tripadvisor Het Scheepvaartmuseum is hier al sinds 1973 gevestigd en is nog steeds de perfecte locatie die veel karakter uitstraalt. VOC-schip Amsterdam. Het museum bezit een replica van het VOC-schip Amsterdam. In de 17e en 18e eeuw zeilden de Oost-Indiëvaarders met dit soort schepen naar het Verre Oosten. De reis met het schip duurde zo'n acht maanden. Het Scheepvaartmuseum heeft alles in huis om een succesvol zakelijk of feestelijk evenement te organiseren. De markante venue, die in de Gouden Eeuw werd gebouwd als pakhuis van de Admiraliteit van Amsterdam, is nu, 350 jaar later een zeer gewilde locatie voor grote en kleine gezelschappen. Het museum volgt hierbij de richtlijnen van de Museumvereniging, de Club van Elf en de adviezen van het RIVM. Het Scheepvaartmuseum is gehuisvest in het Zeemagazijn, een groot pand met een zeer grote oppervlakte met ruim 7.000 m2 publiekstoegankelijke ruimtes. Hierdoor kan Het Scheepvaartmuseum anderhalve meter afstand tussen bezoekers waarborgen. Het Scheepvaartmuseum is gevestigd in het gebouw van het voormalige 's Lands Zeemagazijn. Het pand st...

INFORMATIE

AUTEUR
Elisabeth Spits
DIMENSIE
8,36 MB
BESTANDSNAAM
Het Scheepvaartmuseum.pdf

OMSCHRIJVING

Het portret van Michiel de Ruyter uit 1669, een poolbroek van schapenvacht uit 1947, een penschilderij van Willem van Velde de Oude uit 1668, een reddingsvest uit 2012. De collectie van het Scheepvaartmuseum zit vol voorwerpen van diverse pluimage. Naast schilderijen en scheepsmodellen, ook atlassen, globes en navigatie-instrumenten en misschien minder voor de hand liggende objecten als serviezen, walvispreparaten en zeilkleding.De objecten in dit boek zijn door de conservatoren van Het Scheepvaartmuseum gekozen vanwege hun historisch belang, het interessante of onverwachte verhaal dat ze vertellen of vanwege de bijzonder herkomst. De historische samenhang van de voorwerpen wordt gevormd aan de hand van vier thema's, die voor Het Scheepvaartmuseum leidend zijn voor collectievorming en onderzoek en bij het organiseren van exposities en evenementen: Nederland als maritieme natie, de zee als bron van inspiratie, Nederland en de wereld en de zee nieuwe uitdaging. Vier voorwerpen krijgen extra nadruk. Allereerst het Zeemagazijn, het in 1656 gebouwde pakhuis voor de Admiraliteit van Amsterdam, nu de huisvesting van Het Scheepvaartmuseum. Daarnaast de Koningssloep, de replica van de Oost-Indiëvaarder Amsterdam en de ijsbreker Christiaan Brunings, een varend monument uit 1900. Al met al een representatieve weerspiegeling van de rijke collectie van Het Scheepvaartmuseum.

Wil je het boek lezen?Het Scheepvaartmuseum in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Elisabeth Spits. Lezen Het Scheepvaartmuseum Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN