Het einde van de Amerikaanse droom

Het einde van de Amerikaanse droom - Noam Chomsky | Highergroundnb.org

...droom. door Frans Verhagen. Hoe Californië aan onbestuurbaarheid ten onder gaat ... Athenaeum Boekhandel | Het einde van de Amerikaanse droom ... ... . ... 'California or bust', dat is wat de vluchtelingen van het Amerikaanse platteland tijdens de Grote Depressie op hun auto's schilderden. Genadeloos ontleedt Chomsky de opkomst van het neoliberalisme, met zijn ongekende concentratie van rijkdom en macht.'Het einde van de Amerikaanse droom' is in de Verenigde Staten van Trump actueler dan ooit. Het biedt dé analyse van waar het misging en wat we nog kunnen doen.''Een man ... Boek: Het einde van de Amerikaanse droom - Amerika Nieuws ... . Het biedt dé analyse van waar het misging en wat we nog kunnen doen.''Een man op de top van zijn intellectuele vermogens.'' In Het einde van de Amerikaanse droom ontleedt legendarische activist en filosoof Noam Chomsky messcherp de opkomst van het neoliberalisme. Actueler dan ooit stelt Chomsky dat de American Dream in rook is opgegaan, onder andere door de ongekende inkomensongelijkheid die de hoop van de gewone Amerikaan op een betere toekomst teniet heeft gedaan. Elvis en het einde van de Amerikaanse droom. Muziekdocumentaire 'The King' is niet zomaar de zoveelste documentaire over Elvis Presley, maar een film die echt tot nadenken stemt. Dat beweert althans de Amerikaanse auteur Noam Chomsky in zijn in het Nederlands vertaalde boek 'Het einde van de Amerikaanse droom'. De tien principes voor de concentratie van rijkdom en macht. De Amerikaanse droom was decennialang iets om naar te streven. Een goed inkomen, eigen huis, auto, studie voor de kinderen. De volgende generatie ... In Het einde van de Amerikaanse ...

INFORMATIE

AUTEUR
Noam Chomsky
DIMENSIE
12,24 MB
BESTANDSNAAM
Het einde van de Amerikaanse droom.pdf

OMSCHRIJVING

Het einde van de Amerikaanse droom 1e druk is een boek van Noam Chomsky uitgegeven bij Uitgeverij Ten Have. ISBN 9789025906214 In Het einde van de Amerikaanse droom ontleedt legendarische activist en filosoof Noam Chomsky messcherp de opkomst van het neoliberalisme. Actueler dan ooit stelt Chomsky dat de American Dream in rook is opgegaan, onder andere door de ongekende inkomensongelijkheid die de hoop van de gewone Amerikaan op een betere toekomst teniet heeft gedaan. De gevolgen daarvan zijn niet alleen funest voor de Verenigde Staten, maar evengoed op globaal niveau.Chomsky formuleert tien principes die leiden tot een ongekende concentratie van rijkdom en macht, zoals het gebruik van angst en de ondermijning van solidariteit. Zijn grondige kritiek is geënt op overheids- en bedrijfsdocumenten, maar ook op filosofen als Aristoteles, Adam Smith en Malcolm X. Het einde van de Amerikaanse droom is een indringende diagnose van een zieke Amerikaanse samenleving.

Wil je het boek lezen?Het einde van de Amerikaanse droom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Noam Chomsky. Lezen Het einde van de Amerikaanse droom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN