Bekentenissen van zeno

Bekentenissen van zeno - Italo Svevo | Highergroundnb.org

... strekt zich niet alleen uit tot hemzelf met zijn halfheden en ziektes, maar ook tot ... Bekentenissen van Zeno druk 14… - voor €10,19 ... ... Italo Svevo (Triëst, 19 december 1861 - Motta di Livenza, 13 september 1928), een pseudoniem van Aron Hector (Ettore) Schmitz, was een Italiaans schrijver.. Svevo was een schrijver van romans, novellen, toneelstukken en korte verhalen.Daarnaast was hij ook zakenman. Svevo, van Joodse afkomst, werd geboren als zoon van een Duitse vader, Francesco Schmitz, en een Italiaanse moeder, Allegra Moravia. Bekentenissen van Zeno begint met een kort voorwoord van dokter S., een psycho-anal ... Bekentenissen van Zeno by Italo Svevo - Goodreads ... . Bekentenissen van Zeno begint met een kort voorwoord van dokter S., een psycho-analyticus, die Zeno in behandeling had en hem ertoe heeft aangezet zijn leven op schrift te stellen. Zeno heeft zich dan inmiddels aan zijn invloed onttrokken. S. zegt over de verhalen van Zeno: 'Ik publiceer ze uit wraak en hoop dat het hem ongenoegen doet.' Bekentenissen van Zeno is vaak de eerste psychoanalytische roman genoemd, hoewel Svevo met de vorm van Zeno's 'zelfanalyse' - geen psychiater te bekennen in de schrijfkamer - al meteen opzichtig ... In Bekentenissen van Zeno vertelt Zeno Cosini, een bemiddelde zakenman uit Triest, zijn levensgeschiedenis. Hij doet dat op aanraden van zijn psychiater, tot wie hij zich onder meer heeft gewend om van zijn ziekelijke rookverslaving af te komen. Bekentenissen van zeno (Paperback). Zeno Cosini vertelt zijn levensgeschiedenis op aanraden van de psychiater tot wie hij zich heeft gewend om van zijn... Bekentenissen van Zeno is zonder meer een van de meesterwerken uit de wereldliteratuur en past wat dat betreft in de rij grote schrijvers, zoals Dostojevski, Tolstoi, Kafka, Joyce, die in Branoul op een toegankelijke manier op het toneel zijn gebracht. Het onderscheidt zich echter van al die werken door zijn lichte toon. La Coscienza di Zeno is een roman van Italo Svevo.De Nederlandse vertaling luidt : Bekentenissen van Zeno.In 1919 begint Svevo met schrijven en in 1923 wor...

INFORMATIE

AUTEUR
Italo Svevo
DIMENSIE
4,48 MB
BESTANDSNAAM
Bekentenissen van zeno.pdf

OMSCHRIJVING

Zeno Cosini vertelt zijn levensgeschiedenis op aanraden van de psychiater tot wie hij zich heeft gewend om van zijn ziekelijke rookverslaving af te komen. Hij is voortdurend in discussie met zijn geweten en weet daarbij meestal op spitsvondige wijze te winnen. Zijn ironische aanvaarding strekt zich niet alleen uit tot hemzelf met zijn halfheden en ziektes, maar ook tot zijn familie, zijn huwelijk, zijn overspel en zijn commerciële avonturen.Italo Svevo (pseudoniem van Ettore Schmitz, 1861-1928) brak internationaal door toen James Joyce en Valéry Larbaud voor zijn laatste roman, La coscienza di Zeno, propaganda gingen maken.

Wil je het boek lezen?Bekentenissen van zeno in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Italo Svevo. Lezen Bekentenissen van zeno Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN