Spionne In Het Derde Rijk

Spionne In Het Derde Rijk - Maria De Meersman | Highergroundnb.org

...921) na zestig jaar stilzwijgen voor het eerst haar meeslepende verhaal ... Spionne in het Derde Rijk / een Vlaamse vrouw in het ... ... . Haar moed, angsten en verzetsdaden zijn hier gebundeld in een uniek egodocument, een aangrijpend getuigenis uit de oorlogsjaren. Spionne in het Derde Rijk - Maria De Meersman (2004) mijn stem. 3,00 (1) 1 stem . Nederlands Autobiografisch / Waargebeurd . 239 pagina's Eerste druk: Van Halewyck, Leuven (België) Maria De Meersman is 19 en een ... Catherine heeft Spionne in het Derde Rijk door M. de Meersman getip ... De Kaft | Spionne in het Derde Rijk, Maria De Meersman ... ... Catherine heeft Spionne in het Derde Rijk door M. de Meersman getipt. "Echt gebeurd en een echte pageturner!" » 29 November 2017, 9:30:57 Nazi-Duitsland, nationaalsocialistisch Duitsland en het Derde Rijk zijn informele benamingen voor Duitsland in de periode 1933-1945, toen het land werd geregeerd als een totalitaire dictatuur onder het nationaalsocialistische regime van dictator Adolf Hitler en diens Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij (NSDAP). In de propaganda van de nationaalsocialisten (kortweg nazi's) werd de ... Spionne in het Derde rijk Maria de Meersman. 2. Verschenen in 2004 bij Van Halewyck. Gelezen 6 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 8 Favoriet 0 Recensies 0. Non-fictie Topics 0 Genre Geschiedenis & Politiek Geschiedenis algemeen Aantal pagina's 239 Uitgeverij Van Halewyck Laatste editie 12 mei 2004 Www.boekwinkeltjes.nl tweedehands boek, Maria De Meersman - Spionne in het derde rijk Op boekwinkeltjes.nl koopt en verkoopt u uw tweedehands boeken. Zo'n 7000 antiquaren, boekhandelaren en partic...

INFORMATIE

AUTEUR
Maria De Meersman
DIMENSIE
4,78 MB
BESTANDSNAAM
Spionne In Het Derde Rijk.pdf

OMSCHRIJVING

Maria De Meersman is negentien wanneer de Duitsers in mei 1940 ons land binnenvallen. Via Robert, een politiecommissaris en verzetsman, krijgt ze een baantje in de kantoren van de Luftwaffe in Brussel. Onder zijn impuls legt Maria contact met Duitse officieren en voert ze kleine spionage-opdrachten uit. Door haar onweerstaanbare charmes en schoonheid slaagt ze erin om de meest geheime informatie te ontfutselen en al snel groeit ze uit tot een belangrijk lid van het ondergrondse verzet.Wanneer ze in de zomer van 1944 de Duitse dubbelspion Brand ontmaskert, loopt het mis. Brand probeert Maria uit de weg te ruimen en ze vlucht naar Wenen. Daar wordt ze door de Gestapo gevat en opgesloten in mensonterende omstandigheden. Opnieuw ontsnapt ze er aan de dood. Maria duikt onder en wacht de komst van de geallieerden af; de legendarische Amerikaanse 101ste paracommandodivisie lijft haar in als medewerkster. Met hen ontdekt ze het Arendsnest van Hitler in Berchtesgaden en ze is er een van de eerste getuigen van de rijkdommen van de gevluchte nazi-top.Na de oorlog wordt ze van Duitse sympathieën verdacht en verliest haar rechten als krijgsgevangene. Maar haar grootste verbazing komt er wanneer Maria ontdekt dat Brand, de dubbelspion die zij ontmaskerde, niemand minder was dan Christiaan Lindemans, bijgenaamd King Kong. Lindemans had nauwe contacten met de entourage van de Nederlandse prins Bernhard en slaagde er zo in om cruciale informatie over de geallieerde aanval op Arnhem naar de Duitsers door te spelen. Tot op vandaag is Maria ervan overtuigd dat Lindemans en Bernhard zo de dood van duizenden geallieerde paracommando's op hun geweten hebben.

Wil je het boek lezen?Spionne In Het Derde Rijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Maria De Meersman. Lezen Spionne In Het Derde Rijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN