Utrecht Renaissance Studies 3: Oud en lelijk

Utrecht Renaissance Studies 3: Oud en lelijk - none | Highergroundnb.org

... informatie Uitgever Amsterdam University Press, Amsterdam Verschenen 1996 ISBN 9053562354 Kenmerken 110 pagina's, ill, 24 cm Aantekening Met lit ... Geschiedenis - Bachelors - Universiteit Utrecht ... . opg. Je leent dit boek bij je eigen Bibliotheek. Vul de vier cijfers van je ... Oud en lelijk: Ouderdom in de cultuur van de Renaissance (Utrecht Renaissance Studies) (Dutch Edition) on Amazon.com. *FREE* shipping on qualifying offers. Get this from a library! Oud en lelijk : Ouderdom in de cultuur van de Renaissance. [Harald Hendrix; Riet Schenkeveld-van der Dussen;] ISBN: 9053562354 9789053562352: OCLC Number: 49031060: Description: 110 pages : illustration ... bol.com | Utrecht Renaissance Studies 3: Oud en lelijk ... ... . [Harald Hendrix; Riet Schenkeveld-van der Dussen;] ISBN: 9053562354 9789053562352: OCLC Number: 49031060: Description: 110 pages : illustrations ; 24 cm. Series Title: Utrecht Renaissance studies (Amsterdam ... Utrecht Renaissance Studies 3: Oud en lelijk (0) 13,70. Bekijk de hele lijst. Advertentie. Advertentie. Advertentie Service & contact Snel regelen in je account. Volg je bestelling, betaal facturen of retourneer een artikel. Heb je ons nodig? We helpen je graag. Onze ... Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Harald Hendrix. De meest gevonden boeken zijn Oud En Lelijk, Ouderdom In De Cultuur Van De Renaissance, Kunstenaars En Opdrachtgevers (utrechtse Renaissance Studies Ii)., Vreemd Volk.Beeldvorming Over Buitenlanders In De Vroegmoderne Tijd. Rijksuniversiteit Utrecht, Nederlandse Taal en Letterkunde, Letterkunde van de Renaissance aug. 1985 - aug. 1988 3 jaar 1 maand geven van eerste- en tweedejaarscolleges Letterkunde van de Renaissance De renaissance (letterlijk: wedergeboorte) is een periode in de Europese cultuurgeschiedenis die volgde op de middeleeuwen.De term kwam in de negentiende eeuw ook in omloop als historisch periodebegrip.De renaissance als laatmiddeleeuwse culturel...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,28 MB
BESTANDSNAAM
Utrecht Renaissance Studies 3: Oud en lelijk.pdf

OMSCHRIJVING

Wie denkt aan de Renaissance, denkt al snel aan schoonheid en aan jeugd. Toch is er ook een andere kant. In de Europese cultuur van de zestiende en zeventiende eeuw blijken schrijvers, kunstenaars en intellectuelen soms een opvallende kant te hebben voor juist die andere kant; voor ouderdom en lelijkheid. Rembrandt schilderde graag oude en weinig aantrekkelijke mensen. Sommige landschaptekenaars werden geboeid door instortende huisjes en vermolde bomen. En in de literatuur van die tijd komen we met zekere regelmaat oude verlepte vrouwtjes tegen. Lang niet altijd begrijpen we nu ' waaruit deze belangstelling toen voortkwam. Wilde men oude mensen belachelijk maken en lelijkheid aan de kaak stellen? Meende men dat het aanschouwen van het oude en lelijke wijze levenslessen kon opleveren? Of zag men het als een manier om afstand te nemen van de kunst die alleen maar oog had voor jong en mooi? Ook over de rol van ouderdom in het maatschappelijk verkeer uit die tijd is nog weinig bekend. Soms waren ouderen hulpbehoevend en konden ze terecht bij liefdadigheidsinstellingen. Maar vaak waren het ook juist de ouderen die in de politiek en in het zakenleven aan de touwtjes trokken. Een verschijnsel als 'pensionering' was nog onbekend, en ouderdom werd behalve met lichamelijk verval ook met geestelijke kracht in verband gebracht.

Wil je het boek lezen?Utrecht Renaissance Studies 3: Oud en lelijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Utrecht Renaissance Studies 3: Oud en lelijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN