Het bolwerk

Het bolwerk - Matilda Gustavsson | Highergroundnb.org

...bolwerk is een uitbouw in een verdedigingsmuur of -wal van waaruit flankerend vuur kon worden gegeven ... restaurant het Bolwerk ... . Hieronder vallen ook het rondeel en de bastei. ==Onderscheid== Het Middelnederlandse woord `bolwerk` wordt over het algemeen gebruikt als Nederlandstalige benaming voor een bastion. Wijkcentrum Het Bolwerk vindt u in de wijk Osseveld/Woudhuis en is dagelijks geopend. Het Bolwerk beschikt over meerdere multifunctionele ruimtes, waar u kunt u meedoen met verschillende activiteiten, aangeboden door vrijwilligers, verschillende verenigingen en andere organisaties. Het Bolwerk ligt ten noorden van Noordlaren langs de oostzijde van de Zuidlaarderweg. Op die plek m ... Homepagina - Restaurant Het Bolwerck in Dordrecht ... . Het Bolwerk ligt ten noorden van Noordlaren langs de oostzijde van de Zuidlaarderweg. Op die plek moest de reiziger een moeras doorkruisen genaamd het Besloten Veen. Over door wie, wanneer en waarom het Bolwerk is aangelegd is nog veel onduidelijkheid. Tot op heden is er geen archeologisch onderzoek verricht naar het Bolwerk....

INFORMATIE

AUTEUR
Matilda Gustavsson
DIMENSIE
11,10 MB
BESTANDSNAAM
Het bolwerk.pdf

OMSCHRIJVING

Een prachtig geschreven, onthullend onderzoek dat een verregaande machtsstrijd in een van de meest verheven culturele kringen ter wereld blootlegtDe Zweedse Academie, verantwoordelijk voor het jaarlijks uitreiken van de Nobelprijs voor Literatuur, komt op 22 november 2017 onder vuur te liggen. Een Zweedse krant publiceert een onderzoek waarin achttien vrouwen naar voren treden die zeggen dat ze seksueel zijn misbruikt door artistiek leider Jean-Claude Arnault, getrouwd met een vooraanstaand lid van de Zweedse Academie. Het bericht zorgt wereldwijd voor opschudding en heeft als gevolg dat in 2018 geen Nobelprijs voor Literatuur wordt uitgereikt.In 1996 al ontvangt de Zweedse Academie een brief om de leden te waarschuwen voor Arnault. Hij wordt beschuldigd van het lastigvallen van meerdere vrouwen die exposeren in het cultureel centrum dat door hem en zijn vrouw wordt geëxploiteerd, en gesubsidieerd wordt door de Academie. Ondanks deze waarschuwing wordt er geen actie ondernomen. Eenentwintig jaar later verbreekt journalist Matilda Gustavsson deze stilte. Met toegang tot belangrijke getuigen en ingewijden duikt ze in het mysterieuze en gesloten bolwerk, waar ze stuit op seksueel misbruik, intimidatie en corruptie.

Wil je het boek lezen?Het bolwerk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Matilda Gustavsson. Lezen Het bolwerk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN