Naar de overkant van de nacht

Naar de overkant van de nacht - Jan van Mersbergen | Highergroundnb.org

...alt vooral warmte en liefde uit voor Marigold de hoofdpersoon in Naar de overkant ... bol.com | Naar De Overkant Van De Nacht 4 CD Luisterboek ... ... . Marigold is een vrouw van 66 jaar, die nog volop in het leven staat. Ze runt de dorpswinkel annex postkantoor en zit daarnaast in diverse comités. Naar de overkant van de nacht. Gedurende één lange met alcohol doordrenkte carnavalsnacht is niemand wie hij is, iedereen is verkleed en speelt een rol. Ralf was vroeger een schipperskind en zet nu als veerman de carnavalsgasten over naar de overkant van de nacht. Maar, zegt een als pater verklede man tegen Ralf, tijdens Vastelaovend ben je n ... Boekverslag Nederlands Naar de overkant van de nacht door ... ... . Maar, zegt een als pater verklede man tegen Ralf, tijdens Vastelaovend ben je niet verkleed als iemand anders, tijdens ... Naar De Overkant Van De Nacht EBOOK Tooltip Ebooks kunnen worden gelezen op uw computer en op daarvoor geschikte e-readers. Winnaar BNG nieuwe literatuurprijs 2012 Op de dag dat het carnavalsseizoen werd ingeluid, presenteerde Jan van Mersbergen (1971) zijn zesde roman, Naar de overkant van de nacht. In dit kleine meesterwerk doorgrondt de schrijver het diepste wezen van de Vastelaovond, het Limburgse carnaval. 'En wae det neet gluif, dae gluif det maar neet'. Deze roman bevat een vleugje streektaal. Naar de overkant van de nacht. roman. november 2011 Uitgeverij Cossee 176 blz isbn 9789059363281 verscheen als speciale Venlose editie en als dwarsligger winnaar BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011 shortlist Libris Literatuurprijs 2012 tiplijst AKO Literatuurprijs 2012 longlist Gouden Uil 2012 Gedurende één lange met alcohol doordrenkte carnavalsnacht is niemand wie hij is, iedereen is verkleed en speelt een rol. Ralf was vroeger een schipperskind en zet nu als veerman de carnavalsgasten over naar de overkant van de nacht. Naar de overkant van de nacht verschijnt op 24 oktober a.s. landelijk via Uitgeverij Cosse. 2 weken eerder al, op 11 oktober 2011, verschijnt een speciale editie van het boek in Venlo. 'Naar de overkant van de nacht, roman' door Jan van Mersbergen - Onze prijs: €10,50 - Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis Naar de overkant van de nacht - Fragment. Tijdens Vastelaovend ben je niet verkleed als iemand anders, tijdens Vastelaovend ben je eindelijk jezelf. Dat zei zojuist een man tegen me, een man die ik niet ken en om wiens schouders nu mijn arm ligt. Naar de overkant van de nacht wordt voorgelezen door Huub Stapel, geboren en getogen in Limbur...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan van Mersbergen
DIMENSIE
10,70 MB
BESTANDSNAAM
Naar de overkant van de nacht.pdf

OMSCHRIJVING

Gedurende een lange met alcohol doordrenkte carnavalsnacht is niemand wie hij is, iedereen is verkleed en speelt een rol. Ralf was vroeger een schipperskind en zet nu als veerman de carnavalsgasten over naar de overkant van de nacht. Maar, zegt een als pater verklede man tegen Ralf, tijdens Vastelaovend ben je niet verkleed als iemand anders, tijdens Vastelaovend ben je eindelijk jezelf.In de drukke straten van Venlo en in de volle cafés en bars houdt Ralf minutieus zijn score bij van biertjes, jenever en andere opwekkende middelen. Met zijn schippersbenen houdt hij het net zo lang vol als de meest doorgewinterde carnavalsvierders. Hij ontdekt dat het feest niet alleen gaat over drank en seks in een donkere portiek. Af en toe denkt hij aan thuis, aan zijn vriendin Sara en haar kinderen. Sara, die als schoolmeisje al verliefd op hem was. En die hij zevenentwintig jaar later weer tegenkwam in de supermarkt, inmiddels alleenstaande moeder met vier kinderen. Vanaf dat moment besluit hij haar bij te staan en samen met haar de kinderen te verzorgen.Tegen de kleurrijke achtergrond van de Vastelaovend ontvouwt zich het verhaal van een man die niet alleen de dieperliggende lagen van het feest ontdekt – de warmte, de saamhorigheid, de serieuze ondertoon van de gein en dwaasheid –maar die ook beseft dat hij zichzelf is kwijtgeraakt in de zorg voor het gezin. Uiteindelijk vindt hij zichzelf terug, bijna zoals de pater voorspelde.Met exclusieve bonustrack! Frans Pollux zingt Euverkant van de nach.

Wil je het boek lezen?Naar de overkant van de nacht in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan van Mersbergen. Lezen Naar de overkant van de nacht Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN