Ik deug alleen voor de poëzie

Ik deug alleen voor de poëzie - Ron Rijghard | Highergroundnb.org

...n voor de poëzie' Leonard Nolens, vandaag 61 geworden, is met Bres genomineerd voor de VSB Poëzieprijs ... Download Ik deug alleen voor de poëzie - Ron Rijghard pdf ... ... . De bundel vormt een breekpunt in zijn oeuvre: 'Alsof ik meer ruimte en ... Leesfragment: Ik deug alleen voor de poëzie 27 november 2015 , door Ron Rijghard, Anneke Brassinga In de afgelopen dertig jaar voerde Ron Rijghard, kunstredacteur van NRC Handelsblad en nrc.next en redacteur van poëzietijdschrift Awater , talloze gesprekken met dichters. Voor het boek Ik deug alleen voor de poëzie interviewde hij dertig van de beste dichters uit Nederlan ... 'Ik deug alleen voor de poëzie' - NRC ... . Voor het boek Ik deug alleen voor de poëzie interviewde hij dertig van de beste dichters uit Nederland en Vlaanderen. Rob Schouten (1954) is een veelzijdig schrijver. Behalve poëzie schrijft hij proza (verhalen en de roman Lusthof, verschenen in 2002) kritieken (Vrij Nederland en Trouw), essays, columns en sportstukken. Ik deug alleen voor de poëzie: dichters over dichten: Amazon.es: Ron Rijghard: Libros en idiomas extranjeros Ik deug alleen voor de poëzie is een ode aan 32 Nederlandstalige dichters en hun prachtige poëzie. Het is een boek om onstuitbaar zin te krijgen in het lezen en schrijven van gedichten. Ron Rijghard is kunstredacteur van NRC Handelsblad en nrc.next en redacteur van poëzietijdschrift Awater. Ik deug enkel voor de poëzie is een goede introductie voor wie de hedendaagse poëzie nog niet al te goed kent. Alexander Neubauer. Poetry in Person. Twenty-five Years of Conversation with America's Poets. Alfred A. Knopf, New York. 350 blz. $27,95. ...

INFORMATIE

AUTEUR
Ron Rijghard
DIMENSIE
5,4 MB
BESTANDSNAAM
Ik deug alleen voor de poëzie.pdf

OMSCHRIJVING

Dichters hunkeren naar schoonheid. 'Een gedicht is als een mooie schijnbeweging van een voetballer', zegt Maria Barnas. 'Doen, toch niet doen, de ander uit zijn evenwicht brengen.'Ik deug alleen voor de poëzie is een verzameling van de verhalen die NRC-redacteur Ron Rijghard de afgelopen jaren schreef over de belangrijkste dichters uit Nederland en België. Ze vertellen over hoe ze werken, wat hen inspireert en hoe we hun gedichten kunnen lezen. Ze vertellen over hun stijl en hun gevoelens, maar ook over het ambacht. Als Peter Verhelst in de auto een idee krijgt, stift hij het op zijn handen, armen en zelfs zijn buik. Anneke Brassinga zou het liefst een schrijfplankje met een touw om haar nek hangen.Ik deug alleen voor de poëzie is een ode aan 32 Nederlandstalige dichters en hun prachtige poëzie. Het is een boek om onstuitbaar zin te krijgen in het lezen en schrijven van gedichten.Ron Rijghard is kunstredacteur van NRC Handelsblad en nrc.next en redacteur van poëzietijdschrift Awater. Voor de krant schrijft hij over poëzie, cabaret, popmuziek, televisie en cultuurpolitiek. Eerder schreef hij met Annette Portegies Nederlandse literatuur in een notendop.

Wil je het boek lezen?Ik deug alleen voor de poëzie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ron Rijghard. Lezen Ik deug alleen voor de poëzie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN