De spoken van Visegrád

De spoken van Visegrád - Ivo van de Wijdeven | Highergroundnb.org

...is naar één gedeelde toekomstvisie. De vier Centraal-Europese landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije hebben zich verenigd in de ... De Spoken van Visegrád - Theater vanBeresteyn ... ... ... De spoken van Visegrád van Ivo van de Wijdeven, 9789000354795 voor € 24,99 bij Boom Geschiedenis. Geen verzendkosten vanaf € 20,-. De spoken van Visegrád book. Read 2 reviews from the world's largest community for readers. De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en S... De De spoken van Visegrad.indd 51 | Elgraphic - Vlaardingen 04-04-18 11:26. 52 de spoken van visegrád Poolse koning moest zijn macht b ... Recensie van Dick Van der Veen over De spoken van Visegrád ... ... ... De De spoken van Visegrad.indd 51 | Elgraphic - Vlaardingen 04-04-18 11:26. 52 de spoken van visegrád Poolse koning moest zijn macht bovendien delen met de Sejm, die on-der meer moest instemmen met nieuwe wetgeving, belastingen en oorlogsverklaringen. De Polen betitelden het zelf als een republiek De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije De vier Centraal-Europese landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije zijn verenigd in de Visegrád-groep, een naam die verwijst&nbs...

INFORMATIE

AUTEUR
Ivo van de Wijdeven
DIMENSIE
12,82 MB
BESTANDSNAAM
De spoken van Visegrád.pdf

OMSCHRIJVING

De onbekende geschiedenis van Polen, Hongarije, Tsjechië en SlowakijeDe vier Centraal-Europese landen Polen, Hongarije, Tsjechië en Slowakije zijn verenigd in de Visegrád-groep, een naam die verwijst naar een conferentie uit de 14e eeuw. Na de val van het IJzeren Gordijn werden ze met open armen in de EU verwelkomd, maar nu worden ze vaak als dwarsliggers gezien. De Hongaarse premier Orbán en zijn Visegrád-collega's hebben hele andere toekomstplannen dan Merkel en Macron.Er is een reëel gevaar dat de Visegrád-groep het steeds minder nauw neemt met Europese regels, normen en waarden. De Visegrád-4 lijken te vergeten dat je als lid van de voetbalvereniging ook bardienst moet draaien. Ze tornen daarmee aan het fundament van de Europese Unie.De spoken van Visegrád beschrijft de turbulente gebeurtenissen in Polen, Hongarije en Tsjechoslowakije tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Een geschiedenis die in West-Europa zo goed als vergeten is, weggedrukt door de communistische tijd, maar in die landen zelf nog nauwelijks is verwerkt en de grondslag vormt voor het huidige denken over de toekomst.Ivo van de Wijdeven is historicus en politiek analist bij het ministerie van Algemene Zaken. Daarnaast schrijft hij artikelen voor media als De Correspondent, Historisch Nieuwsblad, Geschiedenis Magazine en Clingendael Spectator. In 2016 verscheen zijn boek De rafelranden van Europa, een geschiedenis van de Europese grenzen. In zijn werk biedt Van de Wijdeven een historische achtergrond bij de actualiteit.

Wil je het boek lezen?De spoken van Visegrád in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ivo van de Wijdeven. Lezen De spoken van Visegrád Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN