De ondraaglijke blankheid van het bestaan

De ondraaglijke blankheid van het bestaan - Marianne Thamm | Highergroundnb.org

... Onmiddellijk beschikbaar. Eenvoudig bestellen ... De ondraaglijke blankheid van het bestaan | Boeken ... . Veilig betalen. Onmiddellijk geleverd via e-mail. Omschrijving 'Marianne Thamm is ... De Nederlandse titel, 'De ondraaglijke blankheid van het bestaan', wijst veeleer vooruit, naar het gecompliceerde samenleven van blanken, kleurlingen en zwarten in de regenboognatie. Lees „De ondraaglijke blankheid van het bestaan" door Marianne Thamm verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. Marianne Thamm is, behalve de vrouw van mijn ... bol.com | De ondraaglijke blankheid van het bestaan ... ... . Marianne Thamm is, behalve de vrouw van mijn leven, de reden waarom mijn man en ik nu al vijfentwintig jaar lang elke wi... Geschreven bij De ondraaglijke blankheid van het bestaan. Saai boek, over het leven van de auteur, problemathiek in zuid afrika komt oppervlakkig aan bod. Auteur probeert met sommige alinea's te chockeren, maar dit ligt er te dik boven op. Het straalt enorm uit dat de auteur zelf vindt dat ze heel bijzonder is. De ondraaglijke blankheid van het bestaan - met een enthousiast voorwoord van Thamms vriend Tom Lanoye - is erg particulier, wanneer het bijvoorbeeld gaat om de krompraterij van de dochters als peuter, de koemelkallergie van de oudste dochter, et cetera, maar is ook een mooie vorm van geschiedschrijving over Zuid-Afrika vanuit een persoonlijk perspectief, zoals Daily Show- ...

INFORMATIE

AUTEUR
Marianne Thamm
DIMENSIE
10,60 MB
BESTANDSNAAM
De ondraaglijke blankheid van het bestaan.pdf

OMSCHRIJVING

'Marianne Thamm is, behalve de vrouw van mijn leven, de reden waarom mijn man en ik nu al vijfentwintig jaar lang elke winter doorbrengen in Kaapstad. Vanwege de liefde die vriendschap heet.We leerden haar kennen in Antwerpen, eind jaren tachtig. Een snedige, snaakse journaliste, stand-upcomédienne en lesbo-activiste, op de vlucht voor het Apartheidsregime. Ze is nog steeds een van de grappigste en scherpste geesten die ik ken. Eindelijk heeft ze haar leven neergeschreven. Geen fantast had het zo gek kunnen verzinnen.Ze is de dochter van een ongeletterde Portugese communiste en een Duitse nazi-krijgsgevangene. Ze trouwden na de oorlog in Engeland en emigreerden later naar Pretoria, waar Marianne moest opgroeien in de hoogtijdagen van Apartheid. Haar moeder kreeg afasie — net zoals die van mij, later. Haar vader bleef nazi, tot wanhoop van Marianne.Totdat zij, in het Zuid-Afrika van Nelson Mandela, samen met haar vriendin twee zwarte weesmeisjes adopteerde. De nazi werd verliefd op zijn kleindochters en kwam tegenover zijn dochter eindelijk in het reine omtrent zijn oorlogsverleden. Een vertelling van twee continenten en vele levens. Een relaas van liefde, waarheid, verzoening en vergeving.'Tom LanoyeMeer boeken van Tom Lanoye.

Wil je het boek lezen?De ondraaglijke blankheid van het bestaan in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marianne Thamm. Lezen De ondraaglijke blankheid van het bestaan Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN