De hoogste tijd

De hoogste tijd - Monique Leyenaar | Highergroundnb.org

... Tijd. De kastelijn schenkt nog wat in en kijkt dan op z'n klok ... De arbeidsdeskundige vertelt: De hoogste tijd | UWV ... ... . Het is de hoogste tijd. Iedereen drinkt snel z'n glas leeg, de laatste wordt getapt. Een jukebox die plots zweeg. T'is de hoogste tijd wordt er geroepen uit de hoek. De ponnen liggen klaar. Ach mag ik vanavond poffen vraagt een mannenstem. Eetlokaal & café Hoogste Tijd is een leuke plek in Eindhoven om lekker te gaan lunchen, van een avondmaal te genieten of om zomaar gezellig te borrelen. Gelegen in het centrum is het een goed alternatief voor diege ... Hoogste tijd (roman) - Wikipedia ... . Gelegen in het centrum is het een goed alternatief voor diegenen die de drukte van de markt willen vermijden. De kelner roept, kom op nou mensen 't is de hoogste tijd, ook ik heb een gezin Want zij weet hoe laat we sluiten, en kom ik thuis te laat, mag ik er niet meer in Nog een mop en even lachen, dan is ... Andre Hazes - De Hoogste Tijd. Op ...

INFORMATIE

AUTEUR
Monique Leyenaar
DIMENSIE
6,11 MB
BESTANDSNAAM
De hoogste tijd.pdf

OMSCHRIJVING

Het is de hoogste tijd dat vrouwen in Nederland eindelijk volledig kiesrecht krijgen, schrijft het Algemeen Handelsblad in 1918. Een jaar eerder kregen vrouwen al het passief kiesrecht: ze mogen op kieslijsten staan en kunnen gekozen worden. In 1919 volgt het actief kiesrecht: vrouwen mogen voortaan ook zelf naar de stembus. Aan die wetswijziging gaat een hevige strijd vooraf tussen voorzichtige geleerden en ondernemende vrouwen, welsprekende parlementariërs, stellige theologen en precieze juristen.Dit boek gaat over de strijd voor het vrouwenkiesrecht en de vele karakteristieke personen die erbij betrokken waren. Het boek staat ook stil bij de gevolgen. Wat doen de vrouwen die het kiesrecht hebben veroverd ermee? Gaan ze stemmen en zo ja, op wie gaan ze stemmen? Hetzelfde als de mannen, of toch anders? Gaan ze de politiek in en zo ja, wat gaan ze daar doen? Zijn ze wel welkom in de politieke arena?De hoogste tijd blikt terug op honderd jaar kiesrecht voor vrouwen: hoe kwam het kiesrecht tot stand en wat kunnen we zeggen over de resultaten?

Wil je het boek lezen?De hoogste tijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Monique Leyenaar. Lezen De hoogste tijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN