Van zendelingen, zuilen en zapreligie

Van zendelingen, zuilen en zapreligie - Jan N. Bremmer | Highergroundnb.org

...nvloed heeft New Age eigenlijk? Gaat de godsdienst verdwijnen uit ... Zendeling - Wikipedia ... ... Van Zendelingen, Zuilen en Zapreligie Jan N. Bremmer €13.00. In winkelmand. Wat is zapreligie en hoeveel invloed heeft New Age eigenlijk? Gaat de godsdienst verdwijnen uit Nederland en wordt deze vervangen door spiritualiteit? Of is het geloof in God onverwoestbaar? Van zendelingen, zuilen en zapreligie; Beelden van de buitenplaats; Hetty Zock bijzonder hoogleraar Levensbeschouwing en geestelijke volksgezondheid; The interior of the medieval village church / Het middeleeuwse dorpskerkinterieur; Afscheidscollege Prof.dr. G.P.Luttikhuizen; Symposium 'Holy Land' Symposium Zelfmoorda ... VADERHAND - Lucie Verhoeven. Zoekeenboek.nl ... .dr. G.P.Luttikhuizen; Symposium 'Holy Land' Symposium Zelfmoordaanslagen; Abou JahJah en ... Rijksuniversiteit Groningen founded in 1614 - top 100 university. Sluiten. Menu en zoeken; Contact; My University; Student Portal Op zoek naar artikelen van Jan N. Bremmer? Artikelen van Jan N. Bremmer koop je eenvoudig online bij bo...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan N. Bremmer
DIMENSIE
11,25 MB
BESTANDSNAAM
Van zendelingen, zuilen en zapreligie.pdf

OMSCHRIJVING

Wat is zapreligie en hoeveel invloed heeft New Age eigenlijk? Gaat de godsdienst verdwijnen uit Nederland en wordt deze vervangen door spiritualiteit? Of is het geloof in God onverwoestbaar? Deze zeer leesbare studie geeft in vogelvlucht antwoord op deze vragen en biedt daarbij een boeiend beeld van de religieuze ontwikkeling in ons land van 1800 tot heden, met bijzondere aandacht voor de invloed van de verzuiling. Daarbij wordt regelmatigingezoomdop een klein kerkgenootschap, Het Apostolisch Genootschap, waarvan de geschiedenis de religieuze veranderingen in Nederland op interessante wijze illustreert. Jan N. Bremmer (1944), telg van een gereformeerd domineesgeslacht, studeerde vanaf 1962 Klassieke Talen aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. In 1974 werd hij wetenschappelijk medewerker Oude Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en in 1990 hoogleraar Godsdienstwetenschap aan de Faculteit der Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij publiceerde The Early Greek Concept of the Soul (1983), Roman Myth and Mythography (1987: co-auteur), Profeten, zieners en de macht in Griekenland, Isra�l en het vroegmoderne Europa (1991), Greek Religion (19992) en The Rise and Fall of the Afterlife (2002). De Oosbreelezingen zijn een reeks lezingen waarin op heldere en toegankelijke wijze aandacht wordt besteed aan de apostolische cultuur in de ruimste zin van het woord. Dit alles in de context van andere geestelijke stromingen en maatschappelijke ontwikkelingen.

Wil je het boek lezen?Van zendelingen, zuilen en zapreligie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan N. Bremmer. Lezen Van zendelingen, zuilen en zapreligie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN