De schaduw van het kruis

De schaduw van het kruis - Jan Leyers | Highergroundnb.org

...ongen, wat heb je lang gewacht / In het niemandsland tussen wangedrag en tact / Waar dromen komen en lokken je van huis / En overal de schaduw van het ... In de schaduw van het kruis - Boekwinkeltjes.nl ... ... De Schaduw van het Kruis (voluit: De Schaduw van het Kruis: Jan Leyers in het spoor van Godfried van Bouillon) is een Vlaamse documentaireserie gemaakt in opdracht voor de VRT en Canvas.De serie werd geregisseerd en geschreven door Johannes Bucher en Jan Leyers.. De documentaire werd gemaakt in het voorjaar van 2001 en uitgezonden op Canvas in 2002 en won de Prijs van de TV-kritiek. De Schaduw van het Kruis D ... De schaduw van het kruis - Toneelgroep de Appel ... .. De documentaire werd gemaakt in het voorjaar van 2001 en uitgezonden op Canvas in 2002 en won de Prijs van de TV-kritiek. De Schaduw van het Kruis Deze documentaire reeks van 11 afleveringen vertelt het verhaal van de reis van Jan Leyers, die in 2001 in de voetsporen van Godfried van Bouillon zich naar Jeruzalem begaf. Via België reed hij met zijn motor door europa Zuid-Oost waarts naar het Midden-Oosten. De Schaduw Van Het Kruis chords by Scene. 839 views, added to favorites 33 times. Difficulty: intermediate. Author bob van uden 85. Last edit on Oct 24, 2014. Download Pdf. Chords. A. 3. 2. 1. ... ---4-----5-----4-----| e |-----| De Schaduw van het kuis A F# E A jongen, jongen, wat heb je lang gewacht A F# E A in het niemandsland tussen ... Nummers als "Mijn straat", "De schaduw van het kruis" en het nieuwe "Slapen, dromen, zweten & vergeten" krijgen wel redelijke airplay, maar worden geen echte hits. In de herfst van dat jaar brengt The Scene een indrukwekkend multimediaal live-pakket uit: het live-album The Scene , een live-video en een door Paul Tolenaar gemaakt fotoboek. De schaduw van het kruis door Jan Leyers. In De schaduw van het kruis onderneemt Jan Leyers een reis in de voetsporen van de kruisvaarders. Hij trekt langs de route van Godfried van Bouillon naar Jeruzalem. Hij ontdekte dat de conflicten tussen Serviërs en Kroaten, Turken en Grieken, Israeli's en Palestijnen de bloedige erfenis zijn van een doldriest avontuur dat zich bijna duizend jaar ... Het is geen plezierreis geworden. Leyers luisterde naar de mensen onderweg en ontdekte dat we nog steeds in de schaduw van het kruis leven. Dat de conflicten tussen Serviërs en Kroaten...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Leyers
DIMENSIE
9,59 MB
BESTANDSNAAM
De schaduw van het kruis.pdf

OMSCHRIJVING

De WTC-torens smeulden nog na, toen George W. Bush in september 2001 met een nieuwe kruistocht dreigde om de agressie van het islam-fundamentalisme te counteren. Zelden heeft een Amerikaanse president een ongelukkig gekozen term zo snel weer moeten inslikken. Bij het horen van het woord 'kruistocht' krijgen zelfs de meeste gematigde moslims nog altijd kippenvel. Dezelfde ridders die in onze vaderlandse geschiedenis als helden worden geroemd, kennen zij uit hun schoolboeken als moordzuchtige en plunderend indringers. Niet alleen in het Midden-Oosten, ook in de Balkan en Turkije liggen de kruistochten tot op vandaag erg gevoelig. Jan Leyers ondervond het aan den lijve. Voor rekening van Canvas reisde hij op de motor naar Jeruzalem. Hij volgde de route van Godfried van Bouillon en ging op zoek naar de sporen van de kruisvaarders. Het is geen plezierreis geworden. Leyers luisterde naar de mensen onderweg en ontdekte dat we steeds in de schaduw van het kruis leven. Dat de conflicten tussen Serviërs en Kroaten, Turken en Grieken, Israëli's en Palestijnen de bloedige erfenis zijn van een doldriest avontuur dat zich bijna duizend jaar geleden afspeelde. De Schaduw van het Kruis is een historisch reisverhaal waarin Jan Leyers zich tussen Turkse worstelaars en Hongaarse paddestoelenvrouwtjes, tussen landmijnen en hezbollah-militanten overeind probeert te houden om zich alsnog een weg te banen naar het doel aan de einder: Jeruzalem.

Wil je het boek lezen?De schaduw van het kruis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Leyers. Lezen De schaduw van het kruis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN