Testframe

Testframe - C.C. Schotanus | Highergroundnb.org

...in 1995 ontwikkeld door CMG en wordt nu beheerd door CGI ... Testen in de praktijk, TMap, TestFrame of smarTEST ... ... .Het biedt een raamwerk aan waarin testsets, teststrategieën en testtechnieken zijn afgestemd op elkaar. Het hele testproces, van opzetten tot het afronden kan worden ondersteund door TestFrame. TestFrame is een open standaard en is voor ... Over 12 years ago Logica started the development of TestFrame®, a test method which enables organizations to develop and execute their tests in a structured way. Since then many new techniques have been developed, su ... Overleg:TestFrame - Wikipedia ... . Since then many new techniques have been developed, such as, most recently, "Service Oriented Architectures (SOAs)" or "Software as a TestFrame, een methode voor gestructureerd testen is vooral geschreven voor de praktijk. Dit is een belangrijk verschil met de versie uit 1999 waarin vooral de principes van de methode werden uitgewerkt. Bij alle stappen binnen deze gestructureerde testmethode komt nu ook de praktijk uitgebreid aan de orde. ...

INFORMATIE

AUTEUR
C.C. Schotanus
DIMENSIE
4,36 MB
BESTANDSNAAM
Testframe.pdf

OMSCHRIJVING

Zowel in ons werk als privé zijn wij zeer afhankelijk geworden van het goed functioneren van IT. Denk bijvoorbeeld aan de administratieve systemen waarmee we werken, de logistieke systemen binnen fabrieken, de software van de auto waarin we rijden en het internet waarop we fi nanciële zaken regelen. Dat we zo afhankelijk zijn, blijkt als een systeem uitvalt of niet (snel genoeg) doet wat wij willen of wanneer onbevoegden er met onze gegevens vandoor gaan. Wij zitten dan met de handen in het haar. Informatiesystemen moeten beschikbaar,betrouwbaar en veilig zijn en dat betekent dat ze uitvoerig getest moeten worden.Meer dan 12 jaar geleden is Logica begonnen met het ontwikkelen van een testmethode waarmee organisaties op een gestructureerde manier hun testen konden ontwikkelen en uitvoeren: TestFrame®. In 1999 heeft dit geresulteerd in een eerste boek waarin de TestFrame testmethode werd beschreven. Ondertussen is er veel in de IT-markt gebeurd. Nieuwe trends dienden zich aan, denk bijvoorbeeld aan Service Oriented Architectures (SOA). Ook het testvak is meer volwassen geworden. Zo is testen geëvolueerd van een activiteit die eenontwikkelaar 'erbij' deed tot een volwaardige discipline die ondersteunt bij het valideren en verifi ëren van de opgeleverde producten aan de eindgebruiker. Er bestaat nu zelfs een wereldwijd gestandaardiseerdetestcertifi cering: ISTQB.Aansluitend bij deze ontwikkelingen heeft Logica de testmethode TestFrame vernieuwd. TestFrame, een methode voor gestructureerd testen is vooral geschreven voor de praktijk. Dit is een belangrijk verschil met de versie uit 1999 waarin vooral de principes van de methode werden uitgewerkt. Bij alle stappen binnen deze gestructureerde testmethode komt nu ook de praktijk uitgebreid aan de orde. Het boek helpt niet alleen om de effectiviteit te verhogen, maar door haar sterke focus op hergebruik biedt het ook een handvat om meer effi ciënt te werken. Hierdoor blijft TestFrame dé praktische handleiding voor het testen van informatiesystemen.

Wil je het boek lezen?Testframe in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.C. Schotanus. Lezen Testframe Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN