Erfzonde van de twintigste eeuw

Erfzonde van de twintigste eeuw - Sophie de Schaepdrijver | Highergroundnb.org

...nde van de twintigste eeuw uit, een bundel die een selectie uit het 'oorlogswerk' van de schrijfster sinds 1997 biedt ... Erfzonde van de twintigste eeuw: Notities bij '14-'18 by ... ... . Verder is De Schaepdrijver bekend van publicaties zoals Bolwerk Brugge - Bezette stad in 14 - 18 (2014), Gent: een stadsmuseum in Vlaanderen (2002) en Taferelen uit het burgerleven: essays en aantekeningen (2001). De bundel Erfzonde van de twintigste eeuw biedt een selectie uit het 'oorlogswerk' van de schrijfster sinds 1997. Deze uit het Engels en Frans vertaalde artikels gaan over frontschrijvers, bezettingshumor, oorlogsdagboeken, gewel ... Erfzonde van de twintigste eeuw - Sophie De Schaepdrijver ... ... . Deze uit het Engels en Frans vertaalde artikels gaan over frontschrijvers, bezettingshumor, oorlogsdagboeken, geweld en kitsch en troost: een wereldoorlog van onderop bekeken. Erfzonde van de twintigste eeuw | ISBN 9789089242624 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De bundel Erfzonde van de twintigste eeuw biedt een selectie uit het `oorlogswerk van de schrijfster sinds 1997. Deze uit het Engels en Frans vertaalde artikels gaan over frontschrijvers, bezettingshumor, oorlogsdagboeken, geweld en kitsch en troost: een wereldoorlog van onderop bekeken. Levertijd: 24 uur. Auteur: Sophie de Schae...

INFORMATIE

AUTEUR
Sophie de Schaepdrijver
DIMENSIE
10,82 MB
BESTANDSNAAM
Erfzonde van de twintigste eeuw.pdf

OMSCHRIJVING

Sinds het verschijnen van haar boek De Groote Oorlog. Het koninkrijk België tijdens de Eerste Wereldoorlog heeft Sophie De Schaepdrijver verder onderzoek verricht naar '14-'18. De hier gebundelde artikelen gaan dieper in op de geschiedschrijving over en de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog, op verering en verguizing, propaganda en vijandbeelden, de Duitse bezetting, oorlogsdagboeken, frontromans, voedselhulp en vrouwenleed. De bundel is de neerslag van tien jaar nadenken over de 'erfzonde van de twintigste eeuw'.

Wil je het boek lezen?Erfzonde van de twintigste eeuw in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Sophie de Schaepdrijver. Lezen Erfzonde van de twintigste eeuw Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN