Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal

Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal - Joep Dohmen | Highergroundnb.org

... voor een nieuwe publieke moraal: beschouwingen over humanisme, moraal en zin ... Een nieuwe publieke moraal - ScienceGuide ... . -Amsterdam: Humanistics University Press, 2009. Download originele afbeelding. Brief aan een middelmatige man (2010) Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal Joep Dohmen. Enige tijd geleden verscheen in de Volkskrant een brief van een man wiens leven in het teken van de middelmaat stond. Hij had altijd wel meer willen doen om zijn talenten te ontwikkelen, maar het kwam er nooit van. Koop nu Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal van Joep Dohmen bij Boeken ... Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal, Joep Dohmen ... ... . Koop nu Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal van Joep Dohmen bij Boekenwereld. Veilig winkelen, bestellen en betalen! pleidooi voor een nieuwe publieke moraal. Joep Dohmen. Productomschrijving. Enige tijd geleden verscheen in de Volkskrant een brief van een man wiens leven in het teken van de middelmaat stond. Hij had altijd wel meer willen doen om zijn talenten te ontwikkelen, maar het kwam er nooit van. Brief aan een middelmatige man: pleidooi voor een nieuwe publieke moraal: Amazon.es: Joep Dohmen: Libros en idiomas extranjeros Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal Beschouwingen over humanisme, moraal en zin ISBN: 9789088500671 112 pagina's Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal. Beschouwingen over humanisme, moraal en zin. (2009) Brief aan een middelmatige man: pleidooi voor een nieuwe publieke moraal. Joep Dohmen. Ambo/Anthos B.V., Apr 13, 2011 - Philosophy - 219 pages. 0 Reviews. Enige tijd geleden verscheen in de Volkskrant een brief van een man wiens leven in het teken van de middelmaat stond. Bestel Brief aan een middelmatige man van Dohmen, Joep als Ebook voor 9.99€ bij Proxis.com en verdien Proxispunten!...

INFORMATIE

AUTEUR
Joep Dohmen
DIMENSIE
7,67 MB
BESTANDSNAAM
Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal.pdf

OMSCHRIJVING

Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal 1e druk is een boek van Joep Dohmen uitgegeven bij UitgeverijS.W.P. B.V.. ISBN 9789088500671 Als een reiziger in Frankrijk, Finland, Polen, Zwitserland, Engeland, Duitsland, Hongarije, Amerika of Canada zou vragen wat mensen daar werkelijk beweegt en wat ze willen bereiken, kan het antwoord zijn: meer geld, werk, liefde, God of wat dan ook. Maar het zou ook in toenemende mate de belofte vaneen eigen levenzijn. [ ] Het is amper overdreven om te zeggen dat het dagelijks gevecht om een eigen leven te leiden de collectieve ervaring van de westerse wereld is geworden.(Beck & Beck-Gernsheim, 2002) Moderne mensen leven in een posttraditionele orde. De traditie leverde een vertrouwde inbedding. Ze vormde eengroot verhaalen een gemeenschappelijk kader dat mensen veel directieven en weinig individuele keuzes bood. Intussen zijn de regels en gewoontes van de traditie vervangen door het aanbod van de markt, wetenschap en technologie. Moderne individuen zijn calculerende burgers geworden. Sinds enkele decennia heerst alom onbehagen over de zelfgerichtheid van het huidige individualisme.Je eigen leven leidenwordt steeds vaker opgevat als een project van persoonlijke groei. Daarbij raken mensen blind voor zaken die hetdikke ikoverstijgen en die nu juist de voedingsbodem zijn voor een werkelijk rijk zelf.Welke levenshouding moeten laatmoderne mensen vandaag ontwikkelen? We hebben behoefte aan een nieuwe publieke moraal zodat mensen een ge ngageerde levensstijl voeren. De fundamentele opdracht voor iedereen is sociale zelfverwerkelijking.

Wil je het boek lezen?Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joep Dohmen. Lezen Pleidooi voor een nieuwe publieke moraal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN