Het verhaal van David en Goliath

Het verhaal van David en Goliath - Kathleen Amant | Highergroundnb.org

...de centrale motieven van het verhaal van David en Goliath toepasbaar en inleefbaar gemaakt ... Het Ongehoorde Verhaal Van David En Goliath ... ... . De uitlegger kan het motief van de grote en sterke reus, waarvoor het hele leger van Israël sidderde, gebruiken als een metafoor voor het omgaan met angsten, zorgen en problemen die we in het leven tegenkomen. Goliat of Goliath (Hebreeuws גָּלְיָת, mogelijk afgeleid van een leenwoord dat "groot" of "reusachtig" betekent) uit Gat was volgens de traditie in de Hebreeuwse Bijbel de Filistijnse reus uit het spreekwoordelijk geworden verhaal over David tegen Goliat, tijdens de regeringsperiode van koning Saul.De frase "David tegen Goliat" duidt tegenwoordig op een situatie waarbij een zwakkere of ... David en Goliath | Bijbelverhaal - JW.ORG ... .De frase "David tegen Goliat" duidt tegenwoordig op een situatie waarbij een zwakkere of ... 19 jun. 2020 - David verslaat Goliat. 1 Samuël 17 (Nieuwe bijbelvertaling). De Filistijnen bereidden opnieuw een oorlog voor. Ze verzamelden zich in Socho in Juda en sloegen hun kamp op in Efes-Dammim, tussen Socho en Azeka. Saul riep het leger van Israël op en sloeg zijn kamp op in de Terebintenvallei. Daar stelden ze zich op tegenover de Filistijnen: op de ene helling stonden de ... David (Hebreeuws: דָּוִד, דָּוִיד, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Kathleen Amant
DIMENSIE
6,82 MB
BESTANDSNAAM
Het verhaal van David en Goliath.pdf

OMSCHRIJVING

* Deze reeks is perfect inzetbaar in het onderwijs* Bijbelverhalen op formaat van jonge kleuters* Over de dappere jongen, David, die de reus versloegBoeiende en inleefbare bewerking voor kleuters.Lang geleden leefde er in Israël een jongen. David was zijn naam. Hij had zes oudere broers. Omdat hij de jongste was, moest hij op de schapen van zijn papa letten. Met zijn slinger hield hij alle wilde dieren uit de buurt. Op een dag viel het leger van de Filistijnen Israël binnen. Er vocht een reus in hun leger.Meer boeken van Kathleen Amant.

Wil je het boek lezen?Het verhaal van David en Goliath in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kathleen Amant. Lezen Het verhaal van David en Goliath Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN