Joris ockeloen en het wachten

Joris ockeloen en het wachten - Jeroen Brouwers | Highergroundnb.org

...ruik te maken van Scholieren.com of door hieronder op 'akkoord' te klikken, ga je akkoord met onze gebruiksvoorwaarden en geef je toestemming voor het gebruik van cookies ... Joris Ockeloen en het wachten (e-Book) - Jeroen Brouwers ... ... . Sinds Joris Ockeloen en het wachten wordt hij gerekend tot één van de grootste Nederlandstalige schrijvers van zijn tijd. Na Joris Ockeloen en het wachten raakt Brouwers echter eerst in een creatieve impasse: de ^*…+ zeven magee jaen tussen 1969 en 1976 *…+ (Goedegebuue 2 9). Jeroen ... 'Joris Ockeloen en het wachten' door Jeroen Brouwers - Onze prijs: €14,99 - Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis Het is begin jaren zestig en Jor ... PDF Brouwers' debuutroman Joris Ockeloen en het wachten ... . Jeroen ... 'Joris Ockeloen en het wachten' door Jeroen Brouwers - Onze prijs: €14,99 - Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis Het is begin jaren zestig en Joris Ockeloen wacht in het ziekenhuis op de afloop van een bevalling die niet zo goed verliep. Wachten onder spanning doet vreemde dingen met mensen. Je gaat je van alles in je hoofd halen. Verleden, heden, fantasie en werkelijkheid, het kan allemaal door elkaar gaan lopen en dan kan het met je aan de haal gaan. Na Geheime kamers eerder een teleurstelling. Uiteraard staat Brouwers met dit boek nog aan het begin van zijn schrijverscarrière en ook de tijdsgeest zet een niet te miskennen stempel op dit verhaal. Met magisch-realistische neigingen neemt dit boek ons mee naar het moment waarop Joris Ockeloen wacht op de geboorte van zijn eerste kindje. In een kraamkliniek wacht Joris Ockeloen op de geboorte van zijn kind. Hij raakt in een droomtoestand waarin hij zich lijfelijk herplaatst weet op locaties en in situaties uit zijn jeugd. Realiteit en droom verstrengelen zich. Het heden wordt door het verleden bepaald. Alle liefde mondt uit in eenzaamheid en illusie in teleurstelling. Lees „Joris Ockeloen en het wachten" door Jeroen Brouwers verkrijgbaar bij Rakuten Kobo. In een kraamkliniek wacht Joris Ockeloen op de geboorte van zijn kind. Hij raakt in een droomtoestand waarin hij zich li... In een kraamkliniek wacht Joris Ockeloen op de geboorte van z...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeroen Brouwers
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Joris ockeloen en het wachten.pdf

OMSCHRIJVING

In een kraamkliniek wacht Joris Ockeloen op de geboorte van zijn kind. Hij raakt in een droomtoestand waarin hij zich lijfelijk herplaatst weet op locaties en in situaties uit zijn jeugd. Realiteit en droom verstrengelen zich met elkaar. Het heden wordt door het verleden bepaald. Alle liefde mondt uit in eenzaamheid en ieders illusie in teleurstelling. Deze roman, Brouwers' eerste, werd bekroond de Vijverbergprijs, om 'daarmee recht te doen aan de uitzonderlijke kwaliteiten waarvan de schrijver blijkt geeft' en omdat het werk zelf 'het predikaat meesterlijk verdient'.

Wil je het boek lezen?Joris ockeloen en het wachten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeroen Brouwers. Lezen Joris ockeloen en het wachten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN