Het Lied Van Roeland

Het Lied Van Roeland - Ard Posthuma | Highergroundnb.org

... gebrekkig aan ons overgeleverd. De Evangelische Omroep en de Protestantse Kerk in Nederland lanceren vandaag - in aanloop naar Pinksteren - het resultaat van een uniek project ... Het lied van Roeland - Ard [vertaald Door] Posthuma ... ... . Onder de naam 'U geeft rust' werkten zangers en muzikanten uit meer dan twintig kerken door heel Nederland samen aan één lied. "In een tijd dat we niet bij elkaar mogen komen in de kerk, doen we iets dat alle kerkmuren overstijgt." POSTHUMA, ARD (VERTAALD DOOR) - NU TE KOOP - 2004 - In 778 werd Karel de Grotes achterhoede bij Roncevalles in Noord-Spanje door een handjevol Basken vanuit een hinderlaag o ... Paus Franciscus: 'Het lied van Roland' en Imam Al-Tayeb. ... ." POSTHUMA, ARD (VERTAALD DOOR) - NU TE KOOP - 2004 - In 778 werd Karel de Grotes achterhoede bij Roncevalles in Noord-Spanje door een handjevol Basken vanuit een hinderlaag overvallen. Die hist… | Veilig & direct bestellen via Books in Belgium, de slimme keuze van meer dan 1200 boekverkopers! Mijn naam is Roeland, 'k kleppe brand, En luide storm in Vlaanderland. O Heldentolk, o reuzenvolk, O pracht en macht van vroeger dagen! O bronzen lied, 'k wete uw bedied, En ik versta 't ... Het beschrijft de moedige strijd van Roeland tegen de Saracenen (Moslims). Ons Roelandslied is gebaseerd op het Franse Chanson de Roland. De bron voor ons Roelandslied was de tweede helft van het Chanson de Roland. 2. Genre Het Roelandslied is een voorhoofse Ridderoman en behoort tot de Karelepiek. 3. Thema, motief, idee en wereldbeeld. „Hier is een stukje van een nummer wat ik samen met mijn liefde Roeland heb geschreven. Ter ere van mijn moeder Leontine ", schrijft Jada bij een fragment van het lied op Instagram. We hopen dat het lied in deze onrustige tijd tot zegen mag zijn: dat het mensen bemoedigt en tot verbinding mag leiden. Door alles heen geeft God rust, die boodschap willen we meegeven." It is well 'U geeft rust (door alles heen)' is een Nederlandstalige versie van het nummer 'It is well'. Vertaler Roeland Smith liet zich inspireren ......

INFORMATIE

AUTEUR
Ard Posthuma
DIMENSIE
11,61 MB
BESTANDSNAAM
Het Lied Van Roeland.pdf

OMSCHRIJVING

In 778 werd Karel de Grotes achterhoede bij Roncevalles in Noord-Spanje door een handjevol Basken vanuit een hinderlaag overvallen. Die historische episode werd vier eeuwen later, ten tijde van de kruistochten, omgevormd tot een heldenepos dat de verschrikkelijke botsing tussen de christenheid en de rest van de wereld tot onderwerp heeft. Het Chanson de Roland is het eerste voorbeeld van een hele reeks epen over die Heilige Oorlog.In de vertaling van dit chanson de geste, het fameuze beginpunt van de Franse letterkunde, heeft Ard Posthuma ernaar gestreefd de poetische zeggingskracht van het lied zoveel mogelijk te behouden. Vandaar dat hij ook de oorspronkelijke vorm naar het Nederlands heeft getransponeerd - later heeft hij dat ook gedaan bij de verschillende vormen van Goethes Faust, zijn meesterstuk op dit gebied.

Wil je het boek lezen?Het Lied Van Roeland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ard Posthuma. Lezen Het Lied Van Roeland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN