Antoine Bodar

Antoine Bodar - Nels Fahner | Highergroundnb.org

...ag of hij het viert, want uit het boek dat bij die gelegenheid verschijnt, leren we nu net dat hij niet van verjaardagen houdt ... Antoine Bodar: "Franciscus dictator voor lomp volk ... ... . En ook hoe dat komt: als kind redeneerden zijn ouders dat het na Sinterklaas en Kerstmis wel mooi was geweest met al dat gefeest. Antoine Bodar ontdekte Kerstverhalen die ertoe doen en stelde zijn eigen bundel samen. Dit boek bevat het échte Kerstverhaal (Jesus is geboren in Bethlehem, God wordt mens), een persoonlijke inleiding van Antoine Bodar over het Kerstgevoel, over zijn eigen herinneringen aan Kerstmis en over het gemeenschappelijke in veel Kerstverhalen. Antoine Bodar 15 mei 2013 . Arjen Visser gaat in deze aflevering in gesprek met Antione Bodar en zijn visie op de tien gebod ... Biografie | Antoine Bodar ... . Antoine Bodar 15 mei 2013 . Arjen Visser gaat in deze aflevering in gesprek met Antione Bodar en zijn visie op de tien geboden. Ze hebben het over goddelijke liefde en de zin van het leven. Onderwerpen die langskomen zijn onder meer onkuisheid, celibaat én seksuele onthouding, oprechtheid, verleiding en afgunst. Priester Antoine Bodar is door bisschop Jos Punt van Haarlem-Amsterdam benoemd tot ere-kanunnik van het Haarlemse kathedraal kapittel. Hij kreeg de versierselen die bij de benoeming horen dinsdag in Rome overhandigd door bisschop-coadjutor Jan Hendriks, meldt het bisdom op zijn website. Antoine Bodar. In 1965 begint Bodar zijn loopbaan bij de publieke omroep. Medewerking bij de KRO - eerst alleen radio, een jaar later ook televisie. Vanaf 1968 werkt hij voor de NOS en de VARA, later ook voor de VPRO en de TROS. Antoine Bodar (73) noemt dat 'veel te ­rigoureus'. Wel moet de paus er lering uit trekken door zich niet langer alleen met jaknikkers te omringen. Wie nooit over de misbruikaffiares heeft gezwegen, is Bodar zelf. Jeroen Pauw sprak priester Antoine Bodar maandagavond in zijn talkshow aan op de bizarre uitspraken die hij heeft gedaan in de Volkskrant. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Bodar liet zich merkwaardig uit over transgenders en de jaarlijkse homoparade in Amsterdam. Priester Antoine Bodar was maandagavond te gast bij PAUW om te praten over het zoveelste misbruikschandaal in de Katholieke Kerk. In het Amerikaanse Pennsylvania zijn kinderen decennialang misbruikt door priesters. Tot verbazing van veel gelovigen zwijgt Paus Franciscus in alle talen. Lunchinterview: Antoine Bodar (73) , priester, vindt zijn nieuwe boek „huiveringwekkend vroom". Zijn liefde voor de moederkerk is onaangetast, ondanks de vele misbruikschandalen. „Ik mag op ... Dr. Antoine Bodar. beeld Rufus de Vries Hij vindt het soms een opgave om in Nederland te moeten wonen. „We leven in een heel klein land met een heel grote mond", zegt priester Antoine Bodar....

INFORMATIE

AUTEUR
Nels Fahner
DIMENSIE
12,89 MB
BESTANDSNAAM
Antoine Bodar.pdf

OMSCHRIJVING

Antoine Bodar is een portret van Nederlands bekendste priester, geliefd én verguisd, en altijd bereid om een impopulair standpunt in te nemen. Met Nels Fahner blikt hij voor het eerst uitgebreid terug op belangrijke episodes in zijn leven. Wat dreef hem om alles op te geven voor een leven als priester? Welk verlangen houdt hem op de been, ook als het tegenloopt? Hoe ziet zijn dagelijkse leven eruit, bij wie voelt hij zich thuis? En waarom blijft hij de kerk trouw in een tijd van crisis en schandalen?

Wil je het boek lezen?Antoine Bodar in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Nels Fahner. Lezen Antoine Bodar Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN