Cognitieve Gedragstherapie Bij Psychosen

Cognitieve Gedragstherapie Bij Psychosen - Martin Appelo | Highergroundnb.org

...huidige cogni-tief-gedragstherapeutische benaderingen bij psychose en auditieve hallucinaties ... Cognitieve gedragstherapie - UMCG ... . Stemmenhoren dat cognitieve gedragstherapie net zoiets is als een klassieke medische behandeling. Daar is het de gewoonte de klacht te presenteren, de arts te laten denken en de behandeling te ondergaan. Bij cognitieve gedragstherapie is een actieve samenwerkende opstelling van de cli nt vereist. De nadruk Cognitieve gedragstherapie (cgt) is een vorm van psychotherapie die actief en doelgericht is. Je doet cgt met een therapeut. Samen breng je je probleem in kaart, ga je aan de slag om je ... Effect cognitief gedragstherapie schizofrenie - Richtlijn ... ... . Je doet cgt met een therapeut. Samen breng je je probleem in kaart, ga je aan de slag om je doelen te bereiken en de controle over je problemen te vergroten. TY - CHAP. T1 - Op weg naar een bedloze psychiatrie met cognitieve gedragstherapie bij psychose. AU - van der Gaag, M. PY - 2006. Y1 - 2006. M3 - Chapter Dit kan bijvoorbeeld door middel van cognitieve gedragstherapie. Gezins- en relatiegesprekken: Tijdens het gehele behandeltraject spreken wij ook met uw naaste betrokkenen Medicijnen bij psychotische stoornissen: Afhankelijk van welke klachten het ergst zijn, kunt u behandeld worden met bijvoorbeeld antipsychotica, antidepressiva, een stemmingsstabilisator of een combinatie hiervan. Cognitieve gedragstherapie bij schizofrenie. Aanbeveling De werkgroep beveelt aan de principes en technieken van cognitieve therapie mede uit te laten voeren door verpleegkundigen, dit op indicatie en onder supervisie van een cognitief gedragstherapeut....

INFORMATIE

AUTEUR
Martin Appelo
DIMENSIE
7,6 MB
BESTANDSNAAM
Cognitieve Gedragstherapie Bij Psychosen.pdf

OMSCHRIJVING

De belangstelling voor cognitieve gedragstherapie bij psychosen neemt toe. Dit boek gaat met name over de toepassingen en de werkwijze van deze behandelvorm. In een korte inleiding wordt uitgelegd wat een psychose precies is en wat de waarde is van cognitieve gedragstherapie bij psychosen. In het hoofdstuk over toepassingen wordt aandacht besteed aan verschillende technieken (assessment-technieken, gedragsmatige technieken en cognitieve technieken) en aan effectonderzoek (cognitieve en niet-cognitieve interventies). In het deel over werkwijze komen de diverse fasen in de behandeling aan bod: werkrelatie, assessment, normalisatie en psycho-educatie, cognitieve interventies en consolidatie.Een praktijkgericht boekje waarin het therapeutisch proces wordt gedemonstreerd met concrete voorbeelden, richtlijnen en suggesties.

Wil je het boek lezen?Cognitieve Gedragstherapie Bij Psychosen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Martin Appelo. Lezen Cognitieve Gedragstherapie Bij Psychosen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN