Een Zondag Aan Het Zwembad Van Kigali

Een Zondag Aan Het Zwembad Van Kigali - Gil Courtemanche | Highergroundnb.org

...4. Het is moeilijk om over zoiets groots en gruwelijks een zinnige roman te schrijven, maar het is Gil Courtemanche gelukt ... Een zondag aan het zwembad in Kigali - bibliotheek.nl ... . Hij komt uit het Canadese Quebec en is van huis uit journalist en filmmaker. Een zondag aan het zwembad van Kigali. De door het leven teleurgestelde Canadese journalist Bernard Valcourt komt naar Rwanda voor de oprichting van een... Vergelijken - Een zondag aan het zwembad van Kigali (Gil Courtemanche) (2009) ISBN: 9789023442127 - De door het leven teleurgestelde Canadese journalist Bernard Valcourt komt naar Rwanda voor de oprichting van een lokale televisiezender. Als dat plan… Een zondag aan het zwembad in Kigali book. Read 340 reviews from the world's largest community for reade ... Een zondag aan het zwembad in Kigali by Gil Courtemanche ... . Als dat plan… Een zondag aan het zwembad in Kigali book. Read 340 reviews from the world's largest community for readers. De door het leven teleurgestelde Canadese jou... Een zondag aan het zwembad van Kigali | ISBN 9789023429319 dire...

INFORMATIE

AUTEUR
Gil Courtemanche
DIMENSIE
3,96 MB
BESTANDSNAAM
Een Zondag Aan Het Zwembad Van Kigali.pdf

OMSCHRIJVING

De door het leven teleurgestelde Canadese journalist Bernard Valcourt komt naar Rwanda voor de oprichting van een lokale televisiezender. Als dat plan vastloopt, besluit hij om een film te gaan maken over aids. Daarnaast schrijft hij een boek, aan het zwembad van zijn hotel in Kigali, waar de blanke en zwarte elite onder het genot van Franse kaas de politieke situatie doornemen.Valcourt, die de liefde heeft afgezworen na pijnlijke ervaringen met de drie vrouwen van zijn leven, wordt toch opnieuw verliefd. Gentille, de serveerster van het hotel, is een prachtige vrouw met een gemengde Hutu-Tutsi achtergrond. Als het geweld losbarst en de door de Hutu-regering aangewakkerde moordpartijen op Tutsi's een aanvang nemen, loopt zij groot gevaar. Valcourt raakt veel dieper betrokken bij de onthutsende gebeurtenissen dan hij ooit had kunnen vermoeden. Hij stuit op het opportunisme en de onverschilligheid van ontwikkelingswerkers, diplomaten en nonnen. Tegelijkertijd leert hij in deze onmenselijke omstandigheden, waar de dood een dagelijkse verschijning is, wat liefde en leven is.Gil Courtemanche doet in Een zondag aan het zwembad in Kigali het onmogelijke: een prachtig boek schrijven over liefde en menselijkheid in tijden van de Rwandese genocide.

Wil je het boek lezen?Een Zondag Aan Het Zwembad Van Kigali in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gil Courtemanche. Lezen Een Zondag Aan Het Zwembad Van Kigali Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN