Beroepsethiek Voor Maatschappelijk Werk En Dienstverlening

Beroepsethiek Voor Maatschappelijk Werk En Dienstverlening - Fons Klaase | Highergroundnb.org

...an algemeen ethische begrippen. Ethiek en beroepscode in het sociaal werk met informatie over het boek en ... Beroepsethiek voor maatschappelijk werk en dienstverlening ... ... van de uitkomsten van moreel beraad ontstaat moresprudentie en krijgen sociaal werkers zicht op hoe professionals de beroepsethiek en beroepscode in hun ... De beroepscodes voor respectievelijk de maatschappelijk werker, sociaalagogisch werker, jeugd- en ... Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Zaanstreek-Waterland werkt gebieds- en wijkgericht samen met diverse partners. Bij een wijk- of gebiedsgericht team kunnen burgers terecht voor vragen of ondersteuning op gebied van w ... Beroepsethiek voor maatschappelijk werk en dienstverlening ... ... . Bij een wijk- of gebiedsgericht team kunnen burgers terecht voor vragen of ondersteuning op gebied van welzijn, zorg, werk, wonen en inkomen. De opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) leidt je op voor het beroep van maatschappelijk werker. Als mensen zich niet zo goed kunnen redden in de maatschappij, kun jij ze als maatschappelijk werker helpen. Je kunt problemen tegenkomen op het gebied van huisvesting, ouderdom, eenzaamheid, geld, werkloosheid, verslaving, gezin, relatie, school en dergelijke....

INFORMATIE

AUTEUR
Fons Klaase
DIMENSIE
9,71 MB
BESTANDSNAAM
Beroepsethiek Voor Maatschappelijk Werk En Dienstverlening.pdf

OMSCHRIJVING

Een maatschappelijk werker opereert op het snijvlak van individu en maatschappij. Hij is primair gericht op het belang van het individu, maar kan niet om de eisen, regels en ontwikkelingen heen die de maatschappij als geheel kenmerken. Bij het maken van keuzes op dit snijvlak is de Code voor de maatschappelijk werker een belangrijke leidraad. Vandaar dat de code in opleiding en praktijk veel aandacht krijgt.In dit boek wordt de beroepscode besproken aan de hand van relevante ethische dilemma's. Op een didactisch moderne en toegankelijke manier vraagt de auteur aandacht voor de belangrijkste beroepsethische thema's zoals respect, autonomie, dwang, en informatievoorziening, die aan de hand van voorbeelden en cases worden toegelicht en uitgewerkt. Daarbij volgt de auteur, na een algemene inleiding, de opbouw van de code. Hij neemt recente inzichten, voorzover nog niet vewerkt in de code, al wel mee in de bespreking.De auteur appelleert aan de eigen inzichten en kritische houding van de lezer, die met behulp van dit boek wordt aangezet tot nadenken, een mening bepalen en disucssiëren over belangrijke vraagstukken van zijn beroep.

Wil je het boek lezen?Beroepsethiek Voor Maatschappelijk Werk En Dienstverlening in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Fons Klaase. Lezen Beroepsethiek Voor Maatschappelijk Werk En Dienstverlening Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN