Wilde tijm

Wilde tijm - Rosamunde Pilcher | Highergroundnb.org

...uik doet men tijmhoning in slijmoplossende kruidenthee ... Wilde tijm, kleine tijm - Thymus serpyllum | Planten ... ... . Wilde tijm kopen: Wilde tijm, ook wel kruiptijm of kleine tijm genoemd, is een mooie aanvulling in uw rotstuin. De plant kan goed tegen droogte en blijft laag bij de grond. Daarom is tijm een perfecte bodembedekker. In de ruime bloeiperiode komen mooie en kleurrijke bloemetjes tevoorschijn. De tijm is goed winterhard, blijft ook in de winterperiode groen en kan goed tegen droogte. Wilde Tijm of Kruipende Tijm, Thymos serpyllum is ee ... Wilde tijm, Thymus Serpyllum | Wilde tijm als ... ... . Wilde Tijm of Kruipende Tijm, Thymos serpyllum is een 7 tot 10 cm. hoog groenblijvend plantje met roze tot paarse bloempjes wat behoort tot de Lipbloemigen, lamiaceae.Het kruid stamt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied en wordt nu overal in Zuid-Europa, Noord-Afrika en Azië aangetroffen. Tijm is een heerlijk geurend kruid met grote geneeskracht. Het wordt tegenwoordig als keukenkruid gebruikt maar zijn helende werking kan niet ontkend worden. Tijm is een wijdverspreide plant. Hij komt voor in Europa, Noord Afrika, Noord Azië en Centraal Azië. In Nederland groeit wilde Tijm vooral in duinpannetjes. Inhoud: De geneeskracht van tijm Tijm is makkelijk zelf te kweken. Alle soorten zijn eetbaar maar de gewone tijm wordt het meeste gebruikt in de keuken. De geurige citroentijm tegenwoordig wat vaker, terwijl de wilde tijm juist in de kruidengeneeskunde de sterkste werking heeft. Onze tijm wordt in het wild geplukt en heeft daardoor een unieke en ongelooflijke geur en aroma. Onze tijm is een van de meest aromatische tijmsoorten ter wereld. De smaak is niet enkel sterker, maar ook de geur is meer uitgesproken. Dit merk je meteen wanneer je deze tijm thuis ontvangt. Onze tijm is 100% zuiver, zonder toevoegingen. Een kruipend laagblijvend heestertje met behaarde bloemstengels, de bloempjes zijn donkerroze bolle schijnaren.Een goede bodembedekker voor een zandige, kalkhoudende grond dat vooral in de winter goed gedraineerd moet zijn. Plant hem op een zonnige warme plek en geeft hem een lichte winterdekking | Planten online kopen Kleine, liggende, aromatische kruiden of halfstruiken kunnen we herkennen als soorten die behoren tot het geslacht Tijm. De plant die we hier voorstellen is Grote tijm of Thymus pulegioides. Deze soort luistert ook naar de naam Grote wilde tijm. ...

INFORMATIE

AUTEUR
Rosamunde Pilcher
DIMENSIE
8,70 MB
BESTANDSNAAM
Wilde tijm.pdf

OMSCHRIJVING

Victoria Bradshaw was achttien, verlegen en kwetsbaar, toen zij haar hart verloor aan de charmante, onvoorspelbare toneelschrijver Oliver Dobbs. Even plotseling als hij toen uit haar leven verdween, staat hij nu drie jaar later voor haar deur. Maar hij is niet alleen; op zijn arm draagt hij zijn tweejarige zoontje Thomas. Hoewel Victoria wijzer en zelfstandiger is geworden, kan zij wederom geen weerstand bieden aan Olivers sensuele charme. Ze reizen naar Schotland, naar het landhuis van de Dunbeaths, volgens Oliver om het lente te zien worden. Maar voor Victoria wordt het een reis vol emotionele ontdekkingen haar warme liefde voor de kleine Thomas, de voorzichtige twijfel aan haar gevoelens voor Oliver, de intense verbondenheid met het schotse landschap, en haar groeiende genegenheid voor de evenwichtige John Dunbeath.

Wil je het boek lezen?Wilde tijm in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Rosamunde Pilcher. Lezen Wilde tijm Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN