Multipel Myeloom & De Ziekte Van Waldenstrom

Multipel Myeloom & De Ziekte Van Waldenstrom - Hans Jansen | Highergroundnb.org

... het M-proteïne in het bloed gemeten om te kijken wat er gebeurt ... Multipel myeloom (ziekte van Kahler) - Isala ... . Multipel myeloom, in Nederland vaak ziekte van Kahler genoemd, is een aandoening waarbij er sprake is van een kwaadaardige woekering van plasmacellen.Deze woekering vindt plaats in het beenmerg en gaat met een scala van symptomen gepaard.. Om de ziekte te begrijpen is het belangrijk inzicht te hebben in de functie van normale plasmacellen. Multipel myeloom (de ziekte van Kahler) is een soort kanker die ... Ziekte van Waldenström - Wikipedia ... . Multipel myeloom (de ziekte van Kahler) is een soort kanker die maar weinig voorkomt. Nog zeldzamer is de verwante ziekte van Waldenström. De onbekendheid met deze kwaadaardige aandoeningen is dan ook groot. Dat maakt het er nog moeilijker op, wanneer iemand - zelf of in de naaste omgeving ermee wordt geconfronteerd. Multipel myeloom stond vroeger in Nederland bekend als de ziekte van Kahler. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 1100 mensen deze ziekte. De ziekte van Kahler, ook multipel myeloom genoemd, is een aandoening van het beenmerg, veroorzaakt door een ongecontroleerde woekering van een bepaalde type witte bloedcellen: plasmacellen (ook wel plasmocyten genoemd). Plasmacellen staan onder normale omstandigheden in voor de vorming van antilichamen. Multipel myeloom wordt ook wel de ziekte van Kahler genoemd. Mijn patiënt doorverwijzen; Wat is Multipel Myeloom? Jaarlijks krijgen ruim 1000 patiënten een Multipel Myeloom. Dat is 10 procent van alle nieuwe patiënten met kanker in het bloed, beenmerg of lymfeklieren. multipel myeloom & De ziekte van Waldenstrom. multipel myeloom & De ziekte van Waldenstrom. Ga naar zoeken Ga naar hoofdinhoud. lekker winkelen zonder zorgen. Gratis verzending vanaf 20,- Bezorging dezelfde dag, 's avonds of in het weekend* Gratis retourneren ... Multipel myeloom (MM) ook wel de ziekte van Kahler genoemd, is een kwaadaardige woekering van een bepaald soort witte bloedcellen: plasmacellen.Plasmacellen leveren een bijdrage in de bestrijding van infectieziekten.Hiervoor maken zij immunoglobulinen (bloedeiwitten) aan.De incidentie van MM bedraagt 4,3 per 100.000 (cijfers uit de VS, 2000). MM komt bij mensen met een donkere huidskleur ... Kahler-Waldenstrom-Multiple myeloma tvdwal 2019-12-05T14:04:19+01:00 De ziekte van Kahler, ook bekend als multiple mye...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Jansen
DIMENSIE
5,59 MB
BESTANDSNAAM
Multipel Myeloom & De Ziekte Van Waldenstrom.pdf

OMSCHRIJVING

Multipel myeloom (de ziekte van Kahler) is een soort kanker die maar weinig voorkomt. Nog zeldzamer is de verwante ziekte van Waldenström. De onbekendheid met deze kwaadaardige aandoeningen is dan ook groot. Dat maakt het er nog moeilijker op, wanneer iemand - zelf of in de naaste omgeving ermee wordt geconfronteerd. Dit boek is bedoel om in de eerste plaats, patiënten zo goed mogelijk over de ziektes te informeren. Maar ook anderen kunnen er veel aan hebben. Kennis van zaken helpt om beter met de gegeven situatie om te gaan.

Wil je het boek lezen?Multipel Myeloom & De Ziekte Van Waldenstrom in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Jansen. Lezen Multipel Myeloom & De Ziekte Van Waldenstrom Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN