Het ondernemingsplan en de balanced scorecard

Het ondernemingsplan en de balanced scorecard - A. Dreimuller | Highergroundnb.org

...ven van de balanced scorecard (financieel, klant, interne processen, en leren & groeien) heen ... Het ondernemingsplan en de balanced scorecard - Aldert P ... ... . Daarbij kan gewerkt worden met strategische thema's, waarmee wordt verduidelijkt hoe de visie vorm moet krijgen. Algemeen. De balanced scorecard wordt met name gebruikt als evaluatiehulpmiddel voor managers die complexe doelstellingen hebben. Het idee achter de balanced scorecard is dat een manager niet alleen is af te rekenen op financiële resultaten, maar dat ook andere prestaties worden meegenomen in de jaarlijkse beoordeling. De Balanced Scorecard is zowel een instrument om prestaties te sturen en te beheersen als e ... Balanced Scorecard maken | Voorbeelden en uitleg ... ... . De Balanced Scorecard is zowel een instrument om prestaties te sturen en te beheersen als een methode die helpt om de strategie om te zetten in doelgerichte actie. Er zijn verschillende routes om een balanced scorecard samen te stellen. In dit artikel geef ik je een stappenplan dat zich in de praktijk heeft bewezen. Het ondernemingsplan en de balanced scorecard 9789052613949. Koop dit boek tweedehands via booknext.nl, een marktplaats met 35.000 Boeken. Boek niet goed, stuur het terug. De balanced scorecard (BSC) is een strategisch managementtool waarmee belangrijke prestaties van een organisatie vanuit vier perspectieven op structurele wijze worden gemeten en beheerst aan de hand van 'kritieke succesfactoren' (KSF's), 'kritieke prestatie-indicatoren' (KPI's), normen en initiatieven. Het bestuur stelt het portfoliobeleid vast, de raad van commissarissen keurt het goed. Balanced Scorecard Ondernemingsplan 2015-2019 In het Ondernemingsplan 2015-2019 zijn doelstellingen en normen beschreven voor het presteren van Casade op een aantal thema's. Deze normen zijn samengebracht in een Balanced Scorecard. De De Balanced Scorecard (BSC) mag zich op een toenemende belangstelling verheugen. In deze bijdrage wordt aangegeven hoe op een praktische en effectieve manier gewerkt kan worden aan de introductie van de BSC. Een korte inleiding over de BSC en een praktische handleiding voor de projectopzet kunnen managers helpen met succes dit instrument in de eigen organisatie in te voeren....

INFORMATIE

AUTEUR
A. Dreimuller
DIMENSIE
4,71 MB
BESTANDSNAAM
Het ondernemingsplan en de balanced scorecard.pdf

OMSCHRIJVING

Het ondernemingsplan en de balanced scorecard 1e druk is een boek van A. Dreimuller uitgegeven bij Academic Service. ISBN 9789052613949 Het handboek Het ondernemingsplan en de balanced scorecard bevat geen nieuwe management-theorie, maar is een toepassing van bestaande theorie n. Het boek is met het model van de waardeketen van Porter als raamwerk, geweven met twee rode draden. De eerste rode draad is de cyclus van beleid maken. Deze biedt de structuur die nodig is voor het opstellen van een ondernemingsplan.Daarbinnen worden hulpmiddelen aangereikt om praktisch en doelmatig zo'n plan op te stellen. De tweede rode draad is de balanced scorecard en de daarop aansluitende succesfactoren en prestatie-indicatoren. De auteur behandelt aan de hand van overzichtelijke stappenplannen de verschillende aspecten die komen kijken bij het maken van het ondernemingsplan en de bijbehorende strategische balanced scorecard. Bij elke stap wordt aangegeven wat de essentie is voor het proces, welke informatie en welke activiteiten noodzakelijk zijn.Aldert Dreim ller is directeur van roAg (Rotterdamse Organisatie Advies Groep) en actief als adviseur en interim-manager op strategisch niveau in de bouwnijverheid. Hij publiceert regelmatig in diverse vakbladen, verzorgt lezingen en cursussen, en doceert onder andere aan de Faculteit Bedrijfskunde van de Erasmus Universiteit.

Wil je het boek lezen?Het ondernemingsplan en de balanced scorecard in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. Dreimuller. Lezen Het ondernemingsplan en de balanced scorecard Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN