Honderd Jaar Eenzaamheid

Honderd Jaar Eenzaamheid - Gabriel Garcia Marquez | Highergroundnb.org

...s anders kan doen dan het anderen aanraden ... 'Honderd jaar eenzaamheid' van García Márquez wordt ... ... . Het boek gaat over de vele generaties Buendia's in het fictionele stadje Macondo. Honderd jaar eenzaamheid Gabriel Garcia Marquez boekreview en samenvatting. Boekverslag Honderd jaar eenzaamheid. In dit artikel lees je alles over het, door de Colombiaanse Nobelprijswinnaar Gabriel Garcia Marquez geschreven, boek "Honderd jaar eenzaamheid", de fantastische familiekroniek over het geslacht Buendía waarvan stichter en amateur-alchemist José Arcadio, onder andere bewijst ... "Honderd jaar eenzaamheid" kende ik no ... Recensie van Ann Busquart over Honderd jaar eenzaamheid ... ... ... "Honderd jaar eenzaamheid" kende ik nog van 25 jaar geleden, vooal als het boek dat in een klap de Zuidamerikaanse literatuur populair maakte. De Zuidamerikaanse 'boom', met geweldenaren als Vargas Llosa, Fuentes, Cortazar (en meer zijdelings andere geweldenaren als Galeano, Rulfo, Paz, Borges, Sabato, Bioy Casares) zou zonder "Honderd jaar eenzaamheid" niet tot Europa en de VS zijn doorgedrongen. Honderd jaar eenzaamheid (Spaans: Cien años de soledad) is een roman van de Colombiaanse schrijver Gabriel García Márquez.De roman is geschreven in 1967 en wordt gezien als het hoogtepunt van (het belangrijkste boek van) de Latijns-Amerikaanse literatuur. Het boek wordt gezien als de eerste roman waar Latijns-Amerikanen zichzelf volledig in erkenden. Honderd jaar eenzaamheid verhaalt van het exotische en tragische geslacht Buendía, dat de stad Macondo op het moeras veroverde, ruim een eeuw voordat de stad haar apocalyptische einde vindt. Natuurrampen, exploitatie en meedogenloze oorlogen bepalen de geschiedenis van de Buendía's, ... Gabriel Garcia Márquez - Honderd Jaar Eenzaamheid In dit meesterwerk beschrijft Márquez de geschiedenis van een geïsoleerd Colombiaans stadje, Macondo, en van de familie die het stadje heeft gesticht, de Buendías. Honderd jaar eenzaamheid is een ...

INFORMATIE

AUTEUR
Gabriel Garcia Marquez
DIMENSIE
8,40 MB
BESTANDSNAAM
Honderd Jaar Eenzaamheid.pdf

OMSCHRIJVING

De fantastische familiekroniek Honderd jaar eenzaamheid is het meesterwerk van Gabriel García Márquez. Het is het exotische en tragische verhaal van de talrijke generaties Buendía's, die hun stad Macondo op het moeras veroverd hebben, ruim een eeuw voordat de stad haar apocalyptische einde vindt. Natuurrampen, exploitatie en meedogenloze oorlogen bepalen de geschiedenis van het geslacht Buendía, waarvan de stichter José Arcadio, een alles beproevende amateur-alchemist, onder andere bewijst dat de wereld rond is; een zinvolle, zij het late ontdekking.

Wil je het boek lezen?Honderd Jaar Eenzaamheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Gabriel Garcia Marquez. Lezen Honderd Jaar Eenzaamheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN