De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid

De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid - Kemal Rijken | Highergroundnb.org

...en melodrama dat bijna afloopt: eind 2014, wanneer de moskee casco opengaat ... De Westermoskee/Mocromaffia/Broeders,tien jaar na de moord ... ... . In De Westermoskee plaatst Rijken deze wederwaardigheden in de context van de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid. 19-05-1914 → De invoering van een leerplichtwet voor kinderen van 6 tot 12 jaar legt kinderarbeid aan banden. 19-05-1897 → Oplevering van vijftig betaalbare huurwoningen in het Snouck van Loosenpark in Enkhuizen. 19-05-1976 → Start van de Gekkenzevendaagse Te gek om vast te zitten te ... De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse ... ... . 19-05-1976 → Start van de Gekkenzevendaagse Te gek om vast te zitten tegen de BOPZ. De Westermoskee. Knokken om een moskee Recensie van Kemal Rijken, De Westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid. De schrijver Kemal Rijken (1980) is historicus, politicoloog en journalist. De Westermoskee is een Turkse moskee in stadsdeel West in Amsterdam.Volgens het oorspronkelijke plan zou deze moskee deel uitmaken van een samenwerkingsproject tussen het toenmalige Amsterdamse stadsdeel De Baarsjes, de Turks-islamitische organisatie Milli Görüş en woningcorporatie Het Oosten (inmiddels gefuseerd tot Stadgenoot).Het plan voorzag naast een moskee onder andere in de bouw van ... De westermoskee. Nederland kent een lange traditie van tolerantie tegenover godsdiensten - zo denken we graag. Maar bij de komst van een moskee roepen omwonenden en politici tegenwoordig al snel: 'Stop de bouw!' In het geval van de Westermoskee in de Amsterdamse wijk De Baarsjes was er echter veel meer aan de hand. Journalist Kemal Rijken onderzocht de geschiedenis van deze veelbesproken ... In De Westermoskee plaatst Rijken deze wederwaardigheden in de context van de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid. Tijdens het programma in De Balie zijn er voordrachten, interviews met hoofdrolspelers en een optreden van cabaretière en columniste Nilgün Yerli. De presentatie is in handen John Bijl. Recensie van Kemal Rijken, De Westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid.Atlas Contact (2014), 318 pag., € 24,99. [yasr_overall_rating size="small"] De schrijver. Kemal Rijken (1980) is historicus, politicoloog en journalist....

INFORMATIE

AUTEUR
Kemal Rijken
DIMENSIE
6,84 MB
BESTANDSNAAM
De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland kent een lange traditie van tolerantie tegenover godsdiensten - zo denken we graag. Maar bij de komst van een moskee roepen omwonenden en politici tegenwoordig al snel: 'Stop de bouw!' In het geval van de Westermoskee in de Amsterdamse wijk De Baarsjes was er echter veel meer aan de hand. Journalist Kemal Rijken onderzocht de geschiedenis van deze veelbesproken moskee en schreef er dit boek over. Het is een verhaal vol ruzies en intriges, maar ook van succes en daadkracht. In De Westermoskee plaatst Rijken deze wederwaardigheden in de context van de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid. Het maakt van De Westermoskee een even spannend als belangrijk boek over de betekenis van godsdienstvrijheid in de praktijk.

Wil je het boek lezen?De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kemal Rijken. Lezen De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN