De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid

De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid - Kemal Rijken | Highergroundnb.org

...aditie van tolerantie tegenover godsdiensten - zo denken we graag ... De Westermoskee/Mocromaffia/Broeders,tien jaar na de moord ... ... . Maar bij de komst van een moskee roepen omwonenden en politici tegenwoordig al snel: 'Stop de bouw!' In het geval van de Westermoskee in de Amsterdamse wijk De Baarsjes was er echter veel meer aan de hand. Journalist Kemal Rijken onderzocht de geschiedenis van deze veelbesproken ... In De Westermoskee plaatst Rijken deze wederwaardigheden in de context van de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid. Tijdens het programma in De Balie zijn er voordrachten, intervi ... De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse ... ... . Tijdens het programma in De Balie zijn er voordrachten, interviews met hoofdrolspelers en een optreden van cabaretière en columniste Nilgün Yerli. De presentatie is in handen John Bijl. Recensie van Kemal Rijken, De Westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid.Atlas Contact (2014), 318 pag., € 24,99. [yasr_overall_rating size="small"] De schrijver. Kemal Rijken (1980) is historicus, politicoloog en journalist....

INFORMATIE

AUTEUR
Kemal Rijken
DIMENSIE
6,57 MB
BESTANDSNAAM
De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid.pdf

OMSCHRIJVING

Nederland kent een lange traditie van tolerantie tegenover godsdiensten - zo denken we graag. Maar bij de komst van een moskee roepen omwonenden en politici tegenwoordig al snel: 'Stop de bouw!' In het geval van de Westermoskee in de Amsterdamse wijk De Baarsjes was er echter veel meer aan de hand. Journalist Kemal Rijken onderzocht de geschiedenis van deze veelbesproken moskee en schreef er dit boek over. Het is een verhaal vol ruzies en intriges, maar ook van succes en daadkracht. In De Westermoskee plaatst Rijken deze wederwaardigheden in de context van de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid. Het maakt van De Westermoskee een even spannend als belangrijk boek over de betekenis van godsdienstvrijheid in de praktijk.

Wil je het boek lezen?De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kemal Rijken. Lezen De westermoskee en de geschiedenis van de Nederlandse godsdienstvrijheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN