Vis

Vis - none | Highergroundnb.org

... zijn meestal niet overal even toegankelijk voor consumenten, daarnaast bieden ze algemeen gezien, een vrij smal assortiment aan ... Visgerechten | Populaire Allerhande recepten | Albert Heijn ... . vis-à-vis - Bijwoord 1. direct tegenover elkaar, met de gezichten naar elkaar toe ♢ Zij zaten een uur lang vis-à-vis, maar spraken geen woord met elkaar. vis-à-vis - Voorzetsel 1. direct tegenover ♢ Vol vertrouwen liep hij het zaaltje in en ging vis-à-vis de examinator zitten. 2. ten aanzien van ♢ Zijn opvattingen vis-à-vis het communisme veranderd... Vis was inhabited by the time of the Neolithic ... Vissen (dieren) - Wikipedia ... . 2. ten aanzien van ♢ Zijn opvattingen vis-à-vis het communisme veranderd... Vis was inhabited by the time of the Neolithic period. In the 4th century BC, the Greek tyrant of Syracuse, Dionysius the Elder, founded the colony Issa on the island. Later, it became an independent polis, and even minted its own money and founded its own colonies, the most notable of which was Aspálathos (the modern-day city of Split).. In the 1st century BC, the island was held by the ......

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
8,54 MB
BESTANDSNAAM
Vis.pdf

OMSCHRIJVING

Het visstilleven stond bij zeventiende-eeuwse kunsttheoretici niet erg hoog aangeschreven. Toch vonden de schilderijen van de in dit genre gespecialiseerde kunstenaars gretig aftrek bij een breed publiek. Daarna is het visstilleven in de vergetelheid geraakt, door kunsthistorici veronachtzaamd en binnen de kunsthandel sterk ondergewaardeerd. Ten onrechte, zo blijkt uit de tentoonstelling die het Centraal Museum te Utrecht er in 2004 aan wijdt. Voor het eerst wordt hier een representatief overzicht gegeven van de ontwikkeling van dit genre vanaf zijn ontstaan in Vlaanderen in de zestiende eeuw tot zijn hoogtijdagen in de Gouden Eeuw. Net als andere stillevens doet ook het visstilleven ons versteld staan van het verbluffende realisme waaraan de Hollandse schilderkunst uit de zeventiende eeuw haar roem dankt. De tentoongestelde werken worden in het catalogusgedeelte van deze publicatie individueel toegelicht, evenals diverse wetenschappelijke boeken over vis. In een vijftal essays van vooraanstaande wetenschappers worden de kunstwerken in een breed kader geplaatst: de ontwikkeling en geografische spreiding van het genre, de symboliek die rond vis leefde, de visserij en vishandel, eetgewoonten en visrecepten, en de groei van Aristotelische concepten tot moderne wetenschap die vissenboeken tonen. Verder worden de vissen die op de schilderijen voorkomen gedetermineerd en in woord en beeld beschreven. Ten slotte is een compendium opgenomen van kunstenaars die visstillevens hebben geschilderd.

Wil je het boek lezen?Vis in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Vis Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN