Verzameld werk van Desiderius Erasmus 3 - Opvoeding

Verzameld werk van Desiderius Erasmus 3 - Opvoeding - Desiderius Erasmus | Highergroundnb.org

...3 slightly damaged. Volume 1 Title: Gesprekken / Colloquia Year of publication: 2001 1st edition 624 pp ... Opvoeding, Desiderius Erasmus - Ebook - 9789025307844 ... ... . ISBN 90 253 1130 X ... In het derde deel van het Verzameld werk komt de opvoedkundige kant van Erasmus aan bod, in vijf meesterlijke werken: Etiquette, Leren studeren, De opvoeding van kinderen, De opvoeding van de christenvorst, Tegen de barbaren. Erasmus heeft naam gemaakt als filoloog en theoloog, als een te duchten polemist en een verwoed brievenschrijver; bij was echter … Desiderius Erasmus en - Klassiekers (926) Ebook 21 december 2016 Lezen / Downloaden Opvoeding (Verzameld werk van Desiderius Erasmus) Ebook (e Boek) Online PDF EPUB Kindle Nederlands Gratis 2017.Gratis Opvoedadvies.nl, voor vragen over opvoeding en opgroeien Alles over opvoeding en ontwikkeling v ... Top Honderd | Verzameld werk van Desiderius Erasmus 3 ... ... .Gratis Opvoedadvies.nl, voor vragen over opvoeding en opgroeien Alles over opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren tussen en de 0 en 18 jaar. Spreekwoorden en uitdrukkingen als 'Een noodzakelijk kwaad', 'De hoorn des overvloeds', 'Belofte maakt schuld' kennen we allemaal, maar waar komen ze vandaan? En wat betekenen ze nu precies? Erasmus verzamelde meer dan vierduizend bekende spreekwoorden, die hij bundelde onder de naam Adagia. Voor dit vijfde deel van het Verzameld werk maakte Jeanine De Landtsheer een uitgebreide selectie van ......

INFORMATIE

AUTEUR
Desiderius Erasmus
DIMENSIE
3,11 MB
BESTANDSNAAM
Verzameld werk van Desiderius Erasmus 3 - Opvoeding.pdf

OMSCHRIJVING

In het derde deel van het Verzameld werk komt de opvoedkundige kant van Erasmus aan bod, in vijf meesterlijke werken: Etiquette, Leren studeren, De opvoeding van kinderen, De opvoeding van de christenvorst, Tegen de barbaren. Erasmus heeft naam gemaakt als filoloog en theoloog, als een te duchten polemist en een verwoed brievenschrijver; bij was echter ook in hart en nieren pedagoog. Zijn bekommering over een goede, dat wil zeggen christelijke, opvoeding zit verweven in tal van zijn werken, maar vormde ook het uitgangspunt van een aantal specifieke publicaties, waaruit voor dit boek een keuze is gemaakt. Etiquette biedt een aantal vuistregels voor beleefdheid en goed fatsoen, terwijl De opvoeding van kinderen de schoolse opleiding onder de loep neemt. Leren studeren legt uit hoe leerlingen op een doeltreffende manier worden ingewijd in Grieks en Latijn, want kennis van de oude talen opent de poort naar hoger onderwijs en een betere positie in de maatschappij. In De opvoeding van de christenvorst helpt Erasmus een jonge prins eerst opgroeien tot een moreel hoogstand man, om vervolgens het portret te schetsen van een goede en wijze vorst. In Tegen de barbaren ten slotte houdt hij een pleidooi voor het onderwijs van antieke literatuur op school en rekent hij af met de clerus van zijn tijd, die het volk liever dom wilde houden.

Wil je het boek lezen?Verzameld werk van Desiderius Erasmus 3 - Opvoeding in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Desiderius Erasmus. Lezen Verzameld werk van Desiderius Erasmus 3 - Opvoeding Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN