Kunst met voetnoten

Kunst met voetnoten - A. de Visser | Highergroundnb.org

...l: Zen and the Art of Motorcycle Maintenance is een boek van de Amerikaanse schrijver en filosoof Robert Pirsig ... Kunst met voetnoten door A. de Visser - Boekhandel Douwes ... .In deze roman doet hij - in de vorm van een Chautauqua, een voordracht zoals die op het Amerikaanse platteland gebruikelijk was vóór de uitvinding van film en televisie - een onderzoek naar ... Amsterdam, 17 oktober 2013: De musea met niet-westere kunst moeten fuseren of hun collecties verkopen. Deze acties vallen samen met het vieren van het afschaffen van de slavernij 150 jaar geleden, zoals het opric ... Kunst Met Voetnoten van A. De Visser 6 x tweedehands te ... ... . Deze acties vallen samen met het vieren van het afschaffen van de slavernij 150 jaar geleden, zoals het oprichten van een monument. De herinnering aan het koloniale tijdperk dreigt echter te worden afgebroken. voetnoten. 20 Wie kijkt er nog naar het geheel; 19 Gevangenen van het spiegelpaleis, over Bas Heijne en Atelier Van Lieshout; 18 Culturele sector; 17 Trage diepte kost ook geld - een reactie op Melle Daamen; 16 Esthetiek, Habermas en Zwarte Piet; 15 1-0 voor de onzinpolitiek - commissievergadering over cultuurbestel 2017-2020; 14 wanneer wordt kwaliteit kwantiteit - Cultuurstelstel 2017-2020 Hardop kijken met voetnoten is de samenvoeging van twee succesvolle boeken over kunstbeschouwing van Ad de Visser: Hardop kijken (sinds de eerste druk in 1989 ruim 60.000 exemplaren verkocht) en Kunst met voetnoten (9.000 exemplaren verkocht). Flaptekst. Hardop kijken met voetnoten is de samenvoeging van twee succesvolle boeken over kunstbeschouwing van Ad de Visser: Hardop kijken (sinds de eerste druk in 1989 ruim 60.000 exemplaren verkocht) en Kunst met voetnoten (9.000 exemplaren verkocht). Wij werken op volle kracht, er is geen vertraging in productie en levering door het Coronavirus. Meer informatie via deze link....

INFORMATIE

AUTEUR
A. de Visser
DIMENSIE
3,91 MB
BESTANDSNAAM
Kunst met voetnoten.pdf

OMSCHRIJVING

In de inleiding geeft de auteur in heldere bewoordingen een uiteenzetting van de iconografie en van de opsporing van verborgen inhouden en overdrachtelijke betekenissen. De negen hoofdstukken die hierop volgen, zijn geordend naar de belangrijkste bronnen waaruit de westerse kunst van vroeger tijden tot heden haar thema's putte, zoals klassieke mythologie, christelijke motieven, historie en literatuur. Per hoofdstuk bespreekt de auteur een aantal exemplarische kunstwerken en biedt ons zo oefeningen in themaherkenning en in interpretatie van de oude en de moderne kunst. Hij doet dit met een minimum aan jargon, waardoor het boek geschikt is voor een brede lezerskring in en buiten het onderwijs. Hij verheelt echter niet dat de interpretatie van kunstwerken moeite kost: men moet zich verdiepen in de veelal literaire inhoud van het kunstwerk en in de geheel eigen beweegredenen van de kunstenaar.

Wil je het boek lezen?Kunst met voetnoten in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur A. de Visser. Lezen Kunst met voetnoten Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN