Een andere wereld

Een andere wereld - Boudewijn van Houten | Highergroundnb.org

...eld (Paperback). Een arrestantenbusje rijdt weg bij het Justitiegebouw en buigt de Leidsestraat in ... 1001 Gedichten & Gedichtjes - Gedicht 'Een andere wereld ... ... . Een vrouw van midden veertig rent er... 'Met dit virus ging een andere wereld voor ons open. Het landelijke, wereldwijde karakter, de duur van de crisis en de zorgen om kwetsbare ouderen en mensen met een beperking. Voor we het wisten, zaten we bijna fulltime in overleg. Je probeert grip te krijgen op iets wat zich pijlsnel ontwikkelt. Een andere wereld is uitgeroepen tot het beste Finse jeugdboek, en al heb ik de andere inzending ... Beweging in Andere wereld - Escher in Het Paleis ... . Een andere wereld is uitgeroepen tot het beste Finse jeugdboek, en al heb ik de andere inzendingen niet gelezen, dit lijkt me terecht. Ik heb het in één ruk uitgelezen. In het boek volgen we Sam Järvi, een net afgestudeerde ICT-er die moeite heeft een baan te vinden en zijn dagen slijt met het eten van pizza en zijn nachten met het spelen van computergames. Andere Wereld is een prachtig kleinschalig vakantieverblijf met bijzondere faciliteiten. Beide woningen hebben oriëntaalse invloeden. Het vakantiehuis heeft unieke Indiase bogen. Voor de wellness kan er gebruik worden gemaakt van een Finse sauna met prachtige buitendouche en van een Lapland kota ... VERLENGING Na het succes van de tentoonstelling 'Vrouwen vrij, een andere wereld' voor de sluiting omwille van Corona zijn AVG Carhif en BELvue verheugd om de verlenging van de tentoonstelling tot 30 augustus 2020 aan te kondigen. School- en groepsbezoeken worden echter tot 30 juni 2020 geannuleerd. Vertalingen in context van "Een andere wereld" in Nederlands-Frans van Reverso Context: een heel andere wereld "Hij zit in een andere wereld" Naïm Derbali 1 maart 2020 , 17:47 De kolossale dijen van Harrie Lavreysen (22) passen al niet in een doodnormaal maatpak, zo bleek tijdens het recente sportgala....

INFORMATIE

AUTEUR
Boudewijn van Houten
DIMENSIE
5,59 MB
BESTANDSNAAM
Een andere wereld.pdf

OMSCHRIJVING

Een arrestantenbusje rijdt weg bij het Justitiegebouw en buigt de Leidsestraat in. Een vrouw van midden veertig rent er achteraan en legt haar hand tegen het raam. Daarachter zit een twintig jaar jongere man, net veroordeeld tot anderhalf jaar cel. Hij is haar grote liefde en dat wil ze hem nog eens tonen, al wordt dit gedrag nu niet direct verwacht van een adellijke vrouw van haar leeftijd - maar het zal haar een zorg wezen. Deze roman geeft het portret van een vrouw die door een vrijgevochten aard, een geprivilegieerde afkomst maar ook door de zeden van de jaren zestig en zeventig een heftig leven leidt. De jongere man weet als hij weer vrij is, schaamteloos misbruik te maken van haar liefde en op haar kosten een prettig en luxueus bestaan te regelen, waaraan ze soms mag deelnemen maar vaak ook niet. We zien alles door de jaloerse ogen van een vorige minnaar van haar, uit haar eigen milieu en meer van haar leeftijd, die de nieuwkomer wel kan vreten en maar een proletige indringer vindt. Het verhaal laat veel zien van de aristocratische levenswijze - een onderwerp dat in onze letteren nogal onbelicht is gebleven - en vormt er tot op zekere hoogte een pleidooi voor, zelfs al is de vrouwelijke hoofdpersoon door haar vurigheid misschien niet helemaal representatief. Boudewijn van Houten (1939) heeft een sterk autobiografisch oeuvre en kiest voor elk van zijn romans of korte verhalen weer een ander aspect of een andere periode van zijn leven. Daarbij ontziet hij zichzelf niet. Maar zover als in deze roman ging hij waarschijnlijk nooit, want voor de uitgekookte jongere man die zich zonder gêne laat onderhouden door zijn goedgeefse vriendin, heeft hij ongetwijfeld zelf model gestaan. Waarmee dit een autobiografie van ongewone aard is.

Wil je het boek lezen?Een andere wereld in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Boudewijn van Houten. Lezen Een andere wereld Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN