De innerlijke bioscoop

De innerlijke bioscoop - Hans Tentije | Highergroundnb.org

...prozastukken, afgewisseld met schitterende etsen van kunstenaar Peter Bes ... de innerlijke bioscoop - Het Korte Verhaal ... . Deze nieuwe, herziene editie is uitgebreid met maar liefst dertien niet eerder verschenen stukken. Het lezen van 'De innerlijke bioscoop' van de dichter Hans Tentije is een bijzondere ervaring. De bundel is een heruitgave onder dezelfde titel van een verzameling korte stukken uit 1990, hier aangevuld met een aantal recentere verhalen. De innerlijke bioscoop Hans Tentije. De innerlijke bioscoop bevat een i ... Nieuw: 'De innerlijke bioscoop' van Hans Tentije - Het ... ... . De innerlijke bioscoop Hans Tentije. De innerlijke bioscoop bevat een intrigerende mengeling van korte prozastukken en min of meer lyrische teksten die als prozagedichten kunnen worden getypeerd. Met etsen van Peter Bes. De innerlijke bioscoop geldt als het enige prozawerk van Hans Tentije (1944), de twee winters geleden met de Constantijn Huygens-prijs onderscheiden dichter. Tentijes uitgever, zo memoreerde Arie van den Berg enkele jaren terug in deze krant , typeerde het oorspronkelijk in 1990 gepubliceerde werk aanvankelijk als een roman. Het boek De innerlijke bioscoop, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Hans Tentije
DIMENSIE
12,90 MB
BESTANDSNAAM
De innerlijke bioscoop.pdf

OMSCHRIJVING

Na lange tijd uitverkocht te zijn geweest, is het enige prozawerk van Hans Tentije opnieuw leverbaar. De innerlijke bioscoop bevat een intrigerende mengeling van korte, lyrische prozastukken, afgewisseld met schitterende etsen van kunstenaar Peter Bes. Deze nieuwe, herziene editie is uitgebreid met maar liefst dertien niet eerder verschenen stukken.Hans Tentije bouwt sinds zijn debuut Alles is er in 1975 aan een uniek oeuvre van inmiddels zeventien dichtbundels. Hij ontving er in het najaar van 2017 de Contstantijn Huygensprijs voor. De jury prees Tentijes poëzie om zijn "trefzekere observatie, oog voor detail en rake typeringen van personages en landschappen.' Eerder werd Tentijes werk bekroond met onder andere de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, de Herman Gorterprijs en de Karel van de Woestijneprijs.

Wil je het boek lezen?De innerlijke bioscoop in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hans Tentije. Lezen De innerlijke bioscoop Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN