De Pientere Kleuter

De Pientere Kleuter - Richard Woolfson | Highergroundnb.org

...t een duidelijke eigen wil-wil graag alles zelf doen,-is motorisch vaardig,-heeft grote belangstelling voor de meest uiteenlopende ... De 39 beste afbeeldingen van pientere kleuters | Kleuter ... ... . onderwerpen,-kan al veel kleuren benoemen,-kan goed tellen,-herkent cijfers en letters en heeft al getalbegrip,-heeft al een aardig begrip van hoeveelheden. We constateerden dat pientere peuters meer nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen en weer huppelend naar de pre-school/peuteropvang of het kinderdagverblijf te gaan. Met een warme overdracht naar de basisschool kunnen ze daar vervolgens ook een vliegende start maken. Ze stellen vragen die je n ... Home - Expertgroep Ontwikkelingsvoorsprong ... . Met een warme overdracht naar de basisschool kunnen ze daar vervolgens ook een vliegende start maken. Ze stellen vragen die je niet verwacht op hun leeftijd en bouwen de meest creatieve bouwwerken van de blokken. De kinderen van de BSO worden voor hen steeds interessanter en daar spelen ze veel liever mee. Het zou heel goed kunnen dat je te maken hebt met pientere peuters; slimme kinderen die cognitief uitgedaagd willen worden. De kinderen van het Pientere peuters-programma vormen samen met de kinderen van de peuterplus-groep van kindercentrum 't Groene eiland één groep. De groep bestaat uit maximaal 16 kinderen. We kiezen bewust voor een gemengde groep, zo kunnen we de kinderen goed voorbereiden op de basisschool. De pientere peuter kan zich door verveling en gebrek aan uitdaging vervelend gaan gedragen en soms zelfs terugvallen in typisch baby-gedrag. Enkele tips voor ouders van pientere peuters: Benoem eventueel baby-gedrag van je peuter en zeg dat hij/zij met de grote-jongens- of grote-meisjes-stem moet gaan praten. De vernieuwde versie van Pientere Peuters en het bestaande Knappe Kleuters, zijn zeer uitgebreide signaleringsinstrumenten om vroeg een beeld te krijgen van sterke kinderen in de klas of bij het kinderdagverblijf. Alieke de Jong kreeg subsidie en begeleiding van het LerarenOntwikkelFonds om 'De pientere peuter - en kleuterklas' te kunnen vormgeven. Meer informatie over het LerarenOntwikkelFonds vind je in de publicatie Bevlogen leraren realiseren hun ideeën met het LerarenOntwikkelFonds. Ook vertelt Alieke wat het LOF voor haar heeft betekend en hoe zij haar idee tot realisatie heeft gebracht. Pienter is gemaakt voor de onderbouw, voor groep 1 en 2. De leerkracht maakt een inschatting van wat de kleuter aankan. Er is onderscheid gemaakt in de vakken taal, rekenen, techniek, mens en maatschappij en er zijn creatieve Pienter opdrachtkaarten. 16-jan-2018 -...

INFORMATIE

AUTEUR
Richard Woolfson
DIMENSIE
5,20 MB
BESTANDSNAAM
De Pientere Kleuter.pdf

OMSCHRIJVING

De pientere kleutersOuders en verzorgers kunnen veel doen om de ontwikkeling van de talenten en vaardigheden van het kind te bevorderen. Dit boek is hierbij een goede leidraad. Het geeft aan hoe de belangrijkste ontwikkelstadia van een kleuter te herkennen zijn. Bovendien biedt het praktische adviezen hoe ouders en verzorgers pas verworven vaardigheden bij hun kleuter Kunnen stimuleren.Een gerenommeerd kinderpsycholoog geeft professionele adviezen die helpen de talenten en vaardigheden van de kleuter te herkennen en te stimuleren.Met hoofdstukken over oog-handcoördinatie, taalontwikkeling, motoriek, en sociale en emotionele ontwikkeling.Boordevol praktische suggesties voor activiteiten die vaardigheden als schrijven en tellen stimuleren.Met handige tabellen, waarin de verschillende vaardigheden en verworvenheden op een rij zijn gezet.

Wil je het boek lezen?De Pientere Kleuter in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Richard Woolfson. Lezen De Pientere Kleuter Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN