Thoraxchirurgie

Thoraxchirurgie - Jeanine Wassink-Cornelisse | Highergroundnb.org

...telefoonnummer 071-526 26 24 Cardiothoracale chirurgie of thoraxchirurgie is onderdeel van het Hartcentrum ... Thorax Centrum Twente - Medisch Spectrum Twente ... . De cardiothoracaal chirurg behandelt patiënten met aandoeningen aan en in de borstholte (thorax). Dit zijn het hart, de longen, de grote bloedvaten in de borstholte en de borstwand. Voorbeelden van aandoeningen zijn: Hoofd van de afdeling. Prof. dr. R.J.M. (Robert) Klautz; Hoofd kinderhartchirurgie. Prof. dr. M.G. (Mark) Hazekamp; Hoofd kliniek. Dr. R.A.F. (Rob) de Lind van ... Thoraxchirurgie 2e druk i ... Contact en locaties - Isala ... . Prof. dr. M.G. (Mark) Hazekamp; Hoofd kliniek. Dr. R.A.F. (Rob) de Lind van ... Thoraxchirurgie 2e druk is een boek van Janine Wassink-Cornelisse uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036812191 De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Om patiënten door te verwijzen en te laten bespreken in het hartteam, hebben wij bepaalde vooronderzoeken en uitslagen daarvan nodig. Welke dat zijn voor specifieke ingrepen kunt navragen op het planningssecretariaat van de cardiothoracale chirurgie. Thoraxchirurgie Isala Zwolle. Hoofdgebouw (V4.5) Thoraxchirurgie Dr. Van Heesweg 2 8025 AB Zwolle (038) 424 28 66 of (038) 424 28 65 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur) Thoraxchirurgie is onderdeel van de reeks operatieve zorg en technieken en is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende chirurgische subspecialismen van de chirurgie worden behandeld. Thoraxchirurgie Thoraxchirurgie is de tak van de heelkunde die zich bezighoudt met operaties aan in de thorax gelegen organen, namelijk hart, longen en de intrathoracale bloe...

INFORMATIE

AUTEUR
Jeanine Wassink-Cornelisse
DIMENSIE
6,88 MB
BESTANDSNAAM
Thoraxchirurgie.pdf

OMSCHRIJVING

De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende subspecialismen van de chirurgie worden behandeld. Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staat een vermelding van de operatie-indicatie en het doel van de operatie. De opstelling van het operatieteam wordt per operatiebeschrijving verduidelijkt door een afbeelding. Achterin het boek wordt altijd een selectie opgenomen van veelvoorkomend specifiek instrumentarium. De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk. De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering. Thoraxchirurgie bestaat uit vier delen: Hart (deel 1), Longen (deel 2), Mediastinum (deel 3) en Scopieën (deel 4). In het boek wordt onderscheid gemaakt tussen cardiochirurgie voor kinderen en voor volwassenen. Het opereren van kinderen is niet alleen technisch vaak moeilijker, ook moet peroperatief de diagnose nogal eens worden bijgesteld. Overigens is cardiochirurgie ook bij volwassenen niet eenvoudig. Cardiothoracale chirurgie is een dynamisch vak. De auteurs beschrijven in Thoraxchirurgie de huidige stand van zaken. Janine Wassink-Cornelisse was voorheen werkzaam als operatieassistent, onder andere in het Thoraxcentrum van het Erasmus MC te Rotterdam en in het Harefield Hospital te Londen. Monique van Meer is als operatieassistent/werkbegeleider verbonden aan het Erasmus MC-Daniel den Hoed Oncologisch Centrum te Rotterdam. Voorheen werkte zij in het Thoraxcentrum van het Erasmus MC. Minke Dongstra is als praktijkbegeleider en operatieassistent Thoraxchirurgie verbonden aan het Operatie Centrum van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Marga Bekkers-Hop is trainer in sociale- en communicatieve vaardigheden. Voorheen doceerde zij het vak Operatieve Zorg en Technieken aan het Albeda College te Rotterdam. Chantal Bout is als operatieassistent verbonden aan het Thoraxcentrum van het Erasmus MC te Rotterdam.Bestemd voor:Geschikt voor de operatieassistent.

Wil je het boek lezen?Thoraxchirurgie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeanine Wassink-Cornelisse. Lezen Thoraxchirurgie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN