Thoraxchirurgie

Thoraxchirurgie - Jeanine Wassink-Cornelisse | Highergroundnb.org

...tting van de tijdsduur van aankomst. De patiënt dient altijd opgevangen te worden in aanwezigheid van de arts-assistent of fellow IC, zo mogelijk in gezelschap van de intensivist ... Thorax Centrum Twente - Medisch Spectrum Twente ... . Het Maastricht Hart+Vaat Centrum (HVC) is onderdeel van het MUMC+. Meer dan 600 medewerkers leveren 24 uur per dag de best mogelijke zorg voor uw hart en vaten. Patiëntenzorg gaat hand in hand met hoogwaardig onderzoek en onderwijs. Thoraxchirurgie (longchirurgie) De longchirurg onderzoekt en behandelt patiënten met ziekten of afwijkingen aan de borstkas of longen (klaplong). Operaties zijn bijvoorbeeld ki ... Contact en locaties - Isala ... . Thoraxchirurgie (longchirurgie) De longchirurg onderzoekt en behandelt patiënten met ziekten of afwijkingen aan de borstkas of longen (klaplong). Operaties zijn bijvoorbeeld kijkoperaties voor diagnose van de lymfklieren of longvlies voor of na de diagnose longkanker, maar ook uitgebreidere ingrepen voor het verwijderen van ontsteking rond de long bijvoorbeeld na een longontsteking. In het St. Antonius Ziekenhuis hebben de specialisten van Hart-longchirurgie (ook wel cardiothoracale chirurgie genoemd) en Cardiologie hun expertise gebundeld. THORAXCHIRURGIE MET GEAVANCEERDE ELEKTRISCHE HULPMIDDELEN Thoraxchirurgen kunnen nu gebruikmaken van een geavanceerd elektrisch hulpmiddel dat speciaal voor hun ingrepen is ontworpen. 1,2,3,4,5 Die Thoraxchirurgie beschäftigt sich mit der Diagnostik und der chirurgischen Therapie der Thoraxwand, des Mediastinum, der Pleura, der Lunge und des Zwerchfells. Der Schwerpunkt liegt bei der Behandlung von Tumoren (80%) der Lunge. An zweiter Stelle folgen Infektionen (15%) vor Emphysemen, dem Pneumothorax oder Traumata. siehe auch: Thoraxchirurg Bij klachten aan uw hart wilt u dan ook zeker weten dat u in de allerbeste handen bent. Bij Isala Hartcentrum heeft u deze zekerheid. Het specialisme cardiochirurgie van Amsterdam UMC, locatie VUmc voert operaties uit aan het hart en de longen. Dat zijn er ruim 800 per jaar. Lees meer. Thoraxchirurgie (Hardcover). Ein Klassiker von zeitlosem Wert - auch f r das 21.Jahrhundert! Die anschauliche Beschreibung des Vorgehens in Wort und......

INFORMATIE

AUTEUR
Jeanine Wassink-Cornelisse
DIMENSIE
4,1 MB
BESTANDSNAAM
Thoraxchirurgie.pdf

OMSCHRIJVING

De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' is bestemd voor de opleiding tot operatieassistent. Naast het basisboek bestaat de reeks uit een aantal vervolgdelen, waarin de verschillende subspecialismen van de chirurgie worden behandeld. Elk deel in de reeks heeft dezelfde indeling. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding, gevolgd door een uitwerking van de pre-, per- en postoperatieve fase van de operatie. Bij alle operatiebeschrijvingen staat een vermelding van de operatie-indicatie en het doel van de operatie. De opstelling van het operatieteam wordt per operatiebeschrijving verduidelijkt door een afbeelding. Achterin het boek wordt altijd een selectie opgenomen van veelvoorkomend specifiek instrumentarium. De reeks 'Operatieve Zorg & Technieken' benadert de beroepsuitoefening van de operatieassistent zo dicht mogelijk. De talrijke afbeeldingen onderbouwen deze benadering. Thoraxchirurgie bestaat uit vier delen: Hart (deel 1), Longen (deel 2), Mediastinum (deel 3) en Scopieën (deel 4). In het boek wordt onderscheid gemaakt tussen cardiochirurgie voor kinderen en voor volwassenen. Het opereren van kinderen is niet alleen technisch vaak moeilijker, ook moet peroperatief de diagnose nogal eens worden bijgesteld. Overigens is cardiochirurgie ook bij volwassenen niet eenvoudig. Cardiothoracale chirurgie is een dynamisch vak. De auteurs beschrijven in Thoraxchirurgie de huidige stand van zaken. Janine Wassink-Cornelisse was voorheen werkzaam als operatieassistent, onder andere in het Thoraxcentrum van het Erasmus MC te Rotterdam en in het Harefield Hospital te Londen. Monique van Meer is als operatieassistent/werkbegeleider verbonden aan het Erasmus MC-Daniel den Hoed Oncologisch Centrum te Rotterdam. Voorheen werkte zij in het Thoraxcentrum van het Erasmus MC. Minke Dongstra is als praktijkbegeleider en operatieassistent Thoraxchirurgie verbonden aan het Operatie Centrum van het Academisch Ziekenhuis Groningen. Marga Bekkers-Hop is trainer in sociale- en communicatieve vaardigheden. Voorheen doceerde zij het vak Operatieve Zorg en Technieken aan het Albeda College te Rotterdam. Chantal Bout is als operatieassistent verbonden aan het Thoraxcentrum van het Erasmus MC te Rotterdam.Bestemd voor:Geschikt voor de operatieassistent.

Wil je het boek lezen?Thoraxchirurgie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jeanine Wassink-Cornelisse. Lezen Thoraxchirurgie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN