Plato, zevende brief

Plato, zevende brief - C. Verhoeven | Highergroundnb.org

...Onder de dertien brieven die op naam van Plato zijn overgeleverd, wordt de zevende algemeen beschouwd als authentiek ... Plato, zevende brief: Amazon.es: Plato: Libros en idiomas ... ... . Plato, zevende brief 1e druk is een boek van Clemens Verhoeven uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789055731459 Onder de dertien brieven die op naam van Plato zijn overgeleverd, wordt de zevende algemeen beschouwd als authentiek. Zelfs de 'Zevende Brief', die wel authentiek lijkt en vertelt over Plato's bemoeienis met de politiek van Syracuse in Sicilië. Plato verwijst voor de rest heel weinig naar zichzelf. Een uitzondering daarop zijn de dialogen Apologie van Socra ... Plato, zevende brief door Clemens Verhoeven (paperback ... ... . Plato verwijst voor de rest heel weinig naar zichzelf. Een uitzondering daarop zijn de dialogen Apologie van Socrates (38b6) en de Phaedo (59b10) ↑ De Zevende Brief is een literaire en filosofische tekst uit het midden van de 4e eeuw v.Chr. (ca. 360 v.Chr.) Veel hedendaagse onderzoekers zijn geneigd om de authenticiteit van deze brief te ondersteunen en geloven dat hij ofwel door Plato zelf is geschreven ofwel door een student van hem die een directe kennis had van de gebeurtenissen die erin worden beschreven. 'Plato, zevende brief' door Clemens Verhoeven - Onze prijs: €16,90 - Op werkdagen voor 21:00 uur besteld...

INFORMATIE

AUTEUR
C. Verhoeven
DIMENSIE
7,46 MB
BESTANDSNAAM
Plato, zevende brief.pdf

OMSCHRIJVING

Plato, zevende brief 1e druk is een boek van Clemens Verhoeven uitgegeven bij Uitgeverij Damon Vof. ISBN 9789055731459 Onder de dertien brieven die op naam van Plato zijn overgeleverd, wordt de zevende algemeen beschouwd als authentiek. Voor de kennis van Plato's werk en de maatschappelijke betekenis die hij zelf toekende aan de manier waarop hij de wijsbegeerte beoefende, is dit geschrift zeker van groot belang. Plato brengt in deze brief namelijk verslag uit van de inspanningen die hij zich heeft getroost om invloed uit te oefenen op Dionysius II, tiran van Syracuse, vanaf het moment dat die ervan blijk gaf ge nteresseerd te zijn in de wijsbegeerte. Bemiddelaar daarbij was Dionysius' adviseur Dio, een vriend van Plato. Op zijn verzoek reisde Plato naar Sicili , waar hij door Dionysius werd ontvangen. In deze brief vertelt hij na de dood van Dio aan diens vrienden over de idealen en illusies die hij en Dio bij die contacten koesterden en over de teleurstellingen die zij ondervonden. Terloops, en zelfs iets meer dan terloops, geeft hij ook een uiteenzetting van de overwegingen die hem zelf bij zijn beschouwelijk leven leidden, en waarvoor de tiran, snel van begrip, maar ongeduldig van aard, geen oor bleek te hebben. De brief kan worden gelezen als een lof van de filosofie of als een inleiding in de filosofie van Plato zelf, geschreven vanuit de passie die hem van jongs af aan bezielde, en die in zijn omvangrijke hoofdwerk over de staat wordt verbeeld in de gestalte van de filosoof-koning.

Wil je het boek lezen?Plato, zevende brief in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C. Verhoeven. Lezen Plato, zevende brief Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN