Aan de grond in Londen en Parijs

Aan de grond in Londen en Parijs - George Orwell | Highergroundnb.org

...den vertelt hij over de avonturen van een berooide Britse schrijver te midden van aan lagerwal geraakte lieden in twee bruisende steden ... Athenaeum Boekhandel | Aan de grond in Londen en Parijs ... ... . ... waar de verteller onder aan de ladder van de culinaire dienst werkt als vaatwasser, of plongeur. Hij hield een soort inspectietocht van de geografie en de instellingen van dat gebied aan gene zijde: werkhuizen, volkslogementen, Leger-des-Heilsonderkomens, goedkope kamers, de gevangenis..'Aan de grond in Londen en Parijs is het resultaat van deze ontdekkingsreis door de wereld van de armoede en het uitzichtloze leven a ... bol.com | Aan de grond in Londen en Parijs, George Orwell ... ... ..'Aan de grond in Londen en Parijs is het resultaat van deze ontdekkingsreis door de wereld van de armoede en het uitzichtloze leven aan de zelfkant: een rauw en onverbloemd geschreven document dat nog ... Aan de grond in Londen en Parijs. Uitgever Meulenhoff, Amsterdam Verschenen 1970 ISBN 9029022663 Kenmerken 174 pagina's, 20 cm Aantekening Vert. van Down and out in Paris and London vert. [uit het Engels] door Joop Waasdorp. 2e dr. Uitgever Meulenhoff, Amsterdam Verschenen Er is altijd wel een goede reden om Aan de grond in Londen en Parijs van George Orwell te lezen of te herlezen. Armoede is van alle tijden, van 2020 als van 1928. Eric Blair (1903-1950), die zich later het pseudoniem George Orwell aanmat, zocht als jongeman de zelfkant niet op; de ervaringen die hij in Aan de grond in Londen en Parijs beschrijft, overvielen hem. Nederlandse titel "Aan de grond in Londen en Parijs. Twee van de negen boeken van Orwell houden een Engelse titel. Ik vind George Orwell: "Aan de grond in Londen en Parijs", Nederlandse vertaling van Joop Waasdorp, Atlas, 2001. Je kunt alle boeken van Orwell een Nederlandse titel geven. Jefim 30 okt 2019 12:14 (CET) Volgens WP:TITEL moet ... Orwell, George: Aan de grond in Londen en Parijs - Vertaald door Joop Waasdorp : Meulenhoff: 1970, 2e dr., paperback,174 pp. € 4,00: t Boekt Aan de grond in Londen en Parijs | ISBN 9789029540124 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. Aan de grond in Londen en Parijs. Nederlands | 26-11-2019 | 232 blz. Auteur(s): ... Aan de grond in Londen en Parijs George Orwell Armoede en menselijk drijfhout Orwells eerste boek is gebaseerd op zijn ervaringen als zwerver en bohémien tussen 1927 en 1932. Door de trouwe zorg van zijn dochter Lucie wordt hij echter inderdaad tot het leven teruggeroepen; hij vestigt zich in Londen. Daar vatten zijn dochter en een jonge Fransman, Charles Darnay, liefde voor elkaar op. Darnay, van afkomst aristocraat, trekt in de Terreurdagen van de Franse Revolutie naar Parijs, wordt gevangen genomen, ten koste van ... Met gevoel voor humor en zonder zelfmedelijden vertelt hij over de avonturen van een berooide Britse schrijver te ...

INFORMATIE

AUTEUR
George Orwell
DIMENSIE
4,3 MB
BESTANDSNAAM
Aan de grond in Londen en Parijs.pdf

OMSCHRIJVING

Orwells eerste boek is een verslag van zijn ervaringen als zwerver en bohémien tussen 1927 en 1932, waarvan anderhalf jaar als aankomend schrijver in Parijs. Over deze periode in zijn leven schreef Mary McCarthy: 'Met opzet bewoog hij zich in de onderlagen van de maatschappij tussen menselijke wrakken en drijfhout. Hij hield een soort inspectietocht van de geografie en de instellingen van dat gebied aan gene zijde: werkhuizen, volkslogementen, Leger-des-Heilsonderkomens, goedkope kamers, de gevangenis..'Aan de grond in Londen en Parijs is het resultaat van deze ontdekkingsreis door de wereld van de armoede en het uitzichtloze leven aan de zelfkant: een rauw en onverbloemd geschreven document dat nog steeds niet opgehouden heeft de lezers aan het denken te zetten.

Wil je het boek lezen?Aan de grond in Londen en Parijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur George Orwell. Lezen Aan de grond in Londen en Parijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN