Weg met de Bijbel

Weg met de Bijbel - Bert Dicou | Highergroundnb.org

...; hij onderwees hen zoals hij gewoon was te doen ... Weg met de Bijbel - Sigrid Coenradie, Bert Dicou, Anne ... ... . 2 Er kwamen ook farizeeën op hem af. Ze vroegen hem of een man zijn vrouw mag verstoten. Zo wilden ze hem op de proef stellen. Met deze stevige vragen gaan drie remonstranten in dit boek aan de slag. Het zijn kritische lezers, maar 'weg van de bijbel'. Aan de hand van thema's als het offer, schulden, kwetsbaarheid en de toekomst duiken ze in de Bijbel en lezen ze die op hun, vrijzinnige manier. Start met de Bijbel. De Bijbel nu. Alle vertal ... Weg met de Bijbel | Boeken ... . Start met de Bijbel. De Bijbel nu. Alle vertalingen. Bijbellezen met kinderen. Over bijbellezen met kinderen. Bijbels voor kinderen. Materiaal voor kinderen en jongeren. ... de weg wijzen naar de volle waarheid. Hij zal niet namens zichzelf spreken, maar hij zal zeggen wat hij hoort en jullie bekendmaken wat komen gaat. De definitie van 'weg' zoals die verband houdt met de Bijbel. Voorbeelden van 'weg' in Bijbelverzen. Weg met de Bijbel gids voor vrijzinnig bijbellezen. Prijs: € 17,50: Voor 21.00 besteld, morgen in huis. Weg met de Bijbel, van Anne Claar Thomasson-Rosingh Artikelnummer: 9789021170060. Bestel op Gospel.nl met gratis verzending vanaf €20 'Mensen van de Weg' is een van de oudste aanduidingen voor volgelingen van Jezus: mensen van de weg. Het dateert nog van voordat de naam christenen in zwang gekomen was (dat was in Antio-chië, Hand 11, 26). Als Saulus op weg gaat naar Damascus om christenen te vervolgen, dan staat er dat hij de "aanhangers van de weg" gevangen wil nemen (Hand 9, 2). Het boek Weg met de Bijbel, geschreven door Sigrid Coenradie, Bert Dicou, Anne Claar Thomasson-Rosingh, koopt u bij Boeken.nl | Snelle levering | Gratis verzending vanaf 19.95 Weg met de Bijbel | ISBN 9789021170060 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken. De Bijbel is een verzameling van 73 boeken. In de bijbelboeken wordt volgens christelijke gelovigen de weg geschetst die God met de mensen gaat, van de schepping van de wereld tot en met het leven en optreden van Jezus Christus en de eerste christenen. 'Op weg met de Bijbel' is een programma van Trans World Radio en wordt elke werkdag uitgezonden vanaf 22:00 bij Groot Nieuws Radio. Speciaal voor deze serie is er ook uitzending op Stille Zaterdag en Eerste Paasdag. Het boek 'De laatste 18 uur' van Wilkin van de Kamp kun je ook bestellen op Kameel.nl. Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's ... Weg met de bijbel. M.m.v. Anne Mareike Schol-Wetter (Nederlands Bijbelgenootsc...

INFORMATIE

AUTEUR
Bert Dicou
DIMENSIE
6,29 MB
BESTANDSNAAM
Weg met de Bijbel.pdf

OMSCHRIJVING

Waarom zou je de Bijbel willen lezen? Een boek dat overloopt van wonderlijke en soms afstotende verhalen. Een boek met een moraal en met vooroordelen waar we nu wel eens van af willen. Dus: 'Weg met de Bijbel'? Met deze stevige vragen gaan drie remonstranten in dit boek aan de slag. Het zijn kritische lezers, maar 'weg van de bijbel'. Aan de hand van thema's als het offer, schulden, kwetsbaarheid en de toekomst duiken ze in de Bijbel en lezen ze die op hun, vrijzinnige manier.Bert Dicou is verbonden aan het Arminius Instituut (VU) en predikant in Hoorn.Anne Claar Thomasson-Rosingh, geworteld in de remonstrantse traditie, is nu werkzaam als priester in de Engelse kerk en docent bijbelse vakken aan Sarum College, Salisbury.Sigrid Coenradie is predikant van Geloofsgemeenschap Het Penninckshuis in Deventer.

Wil je het boek lezen?Weg met de Bijbel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bert Dicou. Lezen Weg met de Bijbel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN